Εξηγήσεις ζητεί το Ποτάμι

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια για την επικοινωνιακή της διάσωση εξαπέλυσε χθες το Ποτάμι, αξιώνοντας από τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, με πρώτο ποιος υπέκλεψε τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ. «Μετά και την ανταλλαγή των επιστολών μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κ. Λαγκάρντ, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα», υπογράμμισε η Σεβαστουπόλεως και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει ευθέως «αν θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα» και αν όχι, να εξηγήσει «γιατί η κυβέρνηση ζήτησε προσφάτως τη συνδρομή του Ταμείου».

Ο δε κ. Θεοδωράκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισήμανε ως εξόφθαλμη αντίφαση της κυβέρνησης από τη μια να ζητεί την ελάφρυνση του χρέους και από την άλλη να επικρίνει το ΔΝΤ που επιδιώκει ακριβώς το ίδιο, βοηθώντας τελικά όσους στην Ευρώπη πιέζουν την Ελλάδα να λάβει επαχθέστατα μέτρα για να επιτευχθούν οι ανέφικτοι στόχοι των τεράστιων πλεονασμάτων που συμφώνησε η κυβέρνηση. «Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις και αυτοσχεδιάζουν στήνοντας το ίδιο έργο μιας δήθεν ηρωικής διαπραγμάτευσης, για να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο ένα 2015», τόνισε το κόμμα του κ. Θεοδωράκη.

Παράλληλα, το Ποτάμι οδήγησε χθες στη Βουλή την καταγγελία Θεοδωράκη ότι δόθηκαν υπόπτως περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ σε εταιρεία από την Αργυρούπολη για την κατασκευή του hotspot των προσφύγων στη Χίο, τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι η έκταση παραχωρήθηκε από τον Δήμο, ο εξοπλισμός και τα κοντέινερ διατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια και όλη την υπόλοιπη εγκατάσταση ανέλαβαν φαντάροι του Ελληνικού Στρατού.

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι κ. Γ. Αμυράς, Γ. Μαυρωτάς και Γρ. Ψαριανός υπαινίσσονται ότι η εν λόγω υπόθεση παραπέμπει σε σκάνδαλο και καλούν τους κ. Παν. Κουρουμπλή και Παν. Καμμένο να εξηγήσουν γιατί δόθηκε 1,2 εκατ. ευρώ σε μια εταιρεία που δεν έχει καν δημοσιεύσει ισολογισμούς τα τελευταία τρία χρόνια, όπως και να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα σχετικά τιμολόγια. Σημειώνεται, τέλος, ότι τη σχετική καταγγελία υιοθέτησε πλήρως και η Ν.Δ., γεγονός που ενισχύει την αίσθηση ότι τα δύο κόμματα τελούν το τελευταίο διάστημα σε μιαν άτυπη, αλλά στενή συνεργασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή