Απάντηση Μαξίμου για το «πόθεν έσχες»

Απάντηση Μαξίμου για το «πόθεν έσχες»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σχόλιο «άνθρακες ο θησαυρός» απάντησε χθες το Μαξίμου στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που αφορούσε συμμετοχή του κ. Τσίπρα, στο παρελθόν, σε εταιρεία στην οποία συμμετείχε και ο νυν υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας, όταν αποχώρησε από την εταιρεία, παρέλειψε να αποτυπώσει τη μεταβολή της σχέσης του με αυτήν και το αντίτιμο της μεταβίβασης στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» τις οποίες κατέθεσε.

Από το Μαξίμου απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Τσίπρα, που θα απαντούσαν στα επίμαχα ερωτήματα, και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας το 2007, πριν αναλάβει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζούσε από την επαγγελματική δραστηριότητά του, καθώς και ότι για το ίδιο θέμα έχουν προηγηθεί δημοσιεύματα. Απαντώντας σε όλα αυτά, η εφημερίδα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Τσίπρα για τα έτη 2010 και 2011, παρατηρώντας ότι δεν υπάρχει εκεί καμιά αναφορά σε αποχώρηση από την εταιρεία. Από το Μαξίμου επανήλθαν δίνοντας στη δημοσιότητα το ρεπορτάζ των «Νέων» του Σεπτεμβρίου του 2010 για τη δημοσιοποίηση από τη Βουλή των «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών, όπου αναφέρεται η συμμετοχή του κ. Τσίπρα στην εν λόγω εταιρεία και η αποχώρησή του από αυτή. Η Ν.Δ. χαρακτήρισε «αυτονόητη υποχρέωση» του πρωθυπουργού να δώσει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, προκειμένου να φανεί αν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία, καθώς και το αντίτιμο της μεταβίβασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή