Ντομπρόβσκις: Μειώστε τις δαπάνες, μην αυξάνετε τους φόρους

Ντομπρόβσκις: Μειώστε τις δαπάνες, μην αυξάνετε τους φόρους

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερ τη συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας τάχθηκε ο  αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, υποστηρίζοντας τόσο την παροχή τεχνογνωσίας όσο και τη χρηματοδότηση, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τη τη διαρροή του διαλόγου Βελκουλέσκου-Τόμσεν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr, ο Ντομπρόβσκις, τόνισε πως το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αλλά και για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, ενώ τόνισε πως πλέον «τα πράγματα είναι εντός τροχιάς»

Ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε επίσης ότι από ελληνικής πλευράς θα πρέπει να γίνει μια πιο λεπτομερής αποτύπωση των δημοσιονομικών μέτρων και να κλείσουν εκκρεμότητες όπως  η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, όπου οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη παρουσιάσει μία αρκετά συγκεκριμένη πρόταση, η μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος όπου έχει γίνει ήδη σημαντική πρόοδος, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η βελτίωση της συλλογής των φόρων.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε επίσης πως σύμφωνα με μελέτες τα μέτρα μείωσης των δαπανών έχουν μικρότερη επίπτωση στην ανάπτυξη σε σχέση με τις αυξήσεις φόρων.

«Αυτή είναι η συμβουλή μας προς την ελληνική κυβέρνηση. Μην κοιτάτε μόνο στον τομέα των εσόδων, κοιτάξτε και προς τον τομέα των δαπανών.»

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, υποστήριξε ο κ. Ντομπρόβσκις, έχει γίνει ήδη σημαντική δουλειά και πρέπει να την ολοκληρώσουμε σύντομα χωρίς να δίνει κάποιο σαφές χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση.

Παράλληλα, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους, αποκλείοντας παράλληλα κάθε ενδεχόμενο για κούρεμα κεφαλαίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή