Τιμή εκκίνησης για τηλεοπτικές άδειες τα 3 εκατ.

Τιμή εκκίνησης για τηλεοπτικές άδειες τα 3 εκατ.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεσα και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί για δημόσια διαβούλευση η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Οπως δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς θα διαρκέσει 7 με 10 ημέρες και ακολούθως, αφού ενσωματωθούν όσες παρατηρήσεις κριθεί σκόπιμο, θα αναρτηθεί η οριστική προκήρυξη του διαγωνισμού, η οποία θα προβλέπει προθεσμία 30-45 ημερών για την κατάθεση των φακέλων από τους ενδιαφερομένους.

Χθες, υπεγράφη από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας καθεμιάς από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες εθνικής εμβέλειας ορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή της εν λόγω ΚΥΑ ήταν προϋπόθεση για να δημοσιευθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού προς δημόσια διαβούλευση. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας, για τον προσδιορισμό της τιμής εκκίνησης ανατέθηκε μελέτη στη διεθνή εταιρεία Deloitte, η οποία έλαβε υπόψη της τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού και τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ενώ συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο ΚΥΑ που απαιτούνταν για τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης και αφορούν η πρώτη τη μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας του διαγωνισμού στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και η δεύτερη τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά ειδικότητα που θα οφείλουν να απασχολούν τα κανάλια που θα αδειοδοτηθούν.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, μετά την κατάθεση των φακέλων από όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία, θα προκύψει η λίστα όσων πληρούν τα κριτήρια και θα ακολουθήσει η συζήτηση τυχόν ενστάσεων. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας θα είναι η δημοπράτηση των συχνοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή