Παπαγγελόπουλος: «Πρώην υπουργός πίσω από την υπόθεση Τσατάνη»

Παπαγγελόπουλος: «Πρώην υπουργός πίσω από την υπόθεση Τσατάνη»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπαινιγμός εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ότι η υπόθεση της εισαγγελέως Τσατάνη «στήθηκε» από πρώην υπουργό, ώστε να μη διερευνηθούν σε βάρος εκείνου καταγγελίες, χρωμάτισε την τρίτη κατά σειρά ακρόαση των κ. Ν. Παρασκευόπουλου και Δ. Παπαγγελόπουλου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με κεντρικό αντικείμενο την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης. «Δεν έχετε καταλάβει τι παίζεται. Μου μεταφέρεται ότι προηγούμενος υπουργός Δικαιοσύνης έκανε παρέμβαση και ήθελε να κρυφτεί αυτή η παρέμβαση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, αλλά αν και του ζητήθηκε με επιμονή από βουλευτές της Ν.Δ., αρνήθηκε να αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε έγγραφο της κ. Τσατάνη προς την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, από το οποίο –όπως είπε– προκύπτει ότι η ίδια παραδεχόταν πως είχε ολοκληρώσει το έργο της. Από την αντιπολίτευση, πάντως, επισημάνθηκε ότι από τα όσα αναφέρει στο έγγραφό της η κ. Τσατάνη προκύπτει το εντελώς αντίθετο συμπέρασμα, συγκριτικώς με εκείνο που περιέγραψε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Εξ αυτού, διατυπώθηκε και το αίτημα όχι μόνο να προσκληθεί σε επόμενη συνεδρίαση η κ. Τσατάνη, αλλά και –όπως είπε ο κ. Βενιζέλος– να ερωτηθεί από τα μέλη της Επιτροπής κατ’ αντιπαράσταση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε παρέμβασή της, αν και σημείωσε πως στην επόμενη συνεδρίαση (μετά τις διακοπές του Πάσχα) θα συζητηθεί το ποια πρόσωπα θα κληθούν, εμφανίστηκε αρνητική στην προοπτική μιας τέτοιου είδους «κατ’ αντιπαράσταση» εξέτασης. Αυτά, είπε, γίνονται μόνο σε Εξεταστικές Επιτροπές.

Τόσο εξαιτίας του κλίματος που επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση, όσο και στην προοπτική το ίδιο κλίμα να επικρατήσει και σε επόμενο κύκλο συνεδριάσεων, ο κ. Αθ. Παφίλης (ΚΚΕ) επισήμανε μεταξύ άλλων: «Εντάξει, η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως, αλλά εδώ ερχόμαστε και ακούμε τα ίδια πράγματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή