Προθεσμία δύο μηνών για πόρισμα Εξεταστικής Επιτροπής για δάνεια κομμάτων, ΜΜΕ

Προθεσμία δύο μηνών για πόρισμα Εξεταστικής Επιτροπής για δάνεια κομμάτων, ΜΜΕ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίμηνη προθεσμία προκειμένου να υποβάλει το πόρισμά της λαμβάνει η Εξεταστική Επιτροπή που με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας θα κληθεί να ερευνήσει, μετά από αίτημα της δικομματικής κυβέρνησης, το ζήτημα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ.

Η Επιτροπή θα είναι 23μελής με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να έχουν, όπως αναμενόταν αφού υπάρχει σχετική πρόβλεψη του Κανονισμού, την πλειοψηφία των 12 μελών. Από το ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν οι: Ι. Γκιόλας, Ι. Θεοφύλακτος, Αννέτα Καββαδία, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Σπ. Λάππας, Αντ. Μπαλωμενάκης, Χριστόφ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαηλίου, Νεκτ. Σαντορινιός, Ν. Συρμαλένιος, και Σωκ. Φάμελλος. Από τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ ο Δ. Καμμένος.

Από την ΝΔ, θα μετέχουν οι βουλευτές: Ν. Δένδιας, Μ. Βορίδης, Κ. Τζαβάρας, Δ. Σταμάτης και η Νίκη Κεραμέως. Από τη Χρυσή Αυγή ο Ηλ. Κασιδιάρης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Α. Λοβέρδος, από το ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος, από το Ποτάμι ο Γ. Μαυρωτάς, και από την Ένωση Κεντρώων ο Μάρ. Γεωργιάδης.

Στην Εξεταστική Επιτροπή θα συμμετάσχει ως ανεξάρτητος βουλευτής και ο Ν. Νικολόπουλος. Ως προθεσμία για την υποβολή του πορίσματος ορίστηκε η 18η Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή