Πέφτουν, σταδιακά, οι τόνοι στο Ποτάμι

Πέφτουν, σταδιακά, οι τόνοι στο Ποτάμι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιοι δημοσιογράφοι τηλεφώνησαν χθες το μεσημέρι στον Ιάσ. Φωτήλα για να δουν αν θα ακολουθήσει τον Χ. Θεοχάρη στην έξοδο από το Ποτάμι σίγουρα αιφνιδιάστηκαν. Στο κινητό του απαντούσε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, λέγοντας αμέσως την εξής αστεία φράση: «Εδώ Σταύρος. Στο εξής αποφάσισα να ελέγχω όλες τις επικοινωνίες των βουλευτών μου, εξαιρουμένων των ερωτικών». Λίγο αργότερα το τηλέφωνο έπαιρνε και ο κ. Φωτήλας, διαβεβαιώνοντας ότι «παραμένει Ποτάμι» και «στηρίζει αναφανδόν Σταύρο».

Ο πρόλογος δείχνει το χαλαρό κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο. Ο κ. Θεοδωράκης, περισσότερο έμοιαζε ανακουφισμένος παρά προβληματισμένος από την ανεξαρτητοποίηση του κ. Θεοχάρη, προφανώς γιατί την είχε προεξοφλήσει. Ο βουλευτής επέμεινε χθες ότι δεν θα ενταχθεί στη Ν.Δ., αν και όλοι προβλέπουν ότι τούτο θα συμβεί, όταν προκηρυχθούν εκλογές. Και ενόψει αυτής της προοπτικής, συνεργάτες του Θεοδωράκη έλεγαν με νόημα ότι «εμείς συνεχίζουμε κανονικά τη στρατηγική ανασυγκρότησης του κεντρώου χώρου και στο τέλος θα αποδειχθεί ποιος τίμησε την ψήφο όσων μας εμπιστεύθηκαν και ποιοι μπήκαν στο Ποτάμι ως φερτά υλικά για να αξιοποιήσουν τη ροή του».

Η αισιοδοξία αυτή στο Ποτάμι οφείλεται στην αίσθηση των περισσοτέρων ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Θεοδωράκη, «ο Τσίπρας βλέπει ασφαλώς τη δημοσκοπική του κατάρρευση και παράλληλα ξέρει ότι το τελευταίο που επιθυμεί τώρα ο Κυριάκος είναι να βρεθεί με την καυτή πατάτα μιας ανοιχτής αξιολόγησης στα χέρια. Ετσι, αφήνει σκοπίμως να διακινείται το σενάριο των εκλογών. Πρώτον, για να φέρει σε αμηχανία τη Ν.Δ. και δεύτερον για να δείξει ότι δεν τις φοβάται, συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους του».

Ο ίδιος δε ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να έχει και μια συμπληρωματική θεωρία για τους τακτικισμούς του πρωθυπουργού. Εκτιμά ότι τα περισσότερα από τα δύσκολα κεφάλαια της αξιολόγησης έχουν κλείσει, και ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας δίνει μια ακόμη παράσταση του «σκληρού διαπραγματευτή» για να γλυκάνει το χάπι των μέτρων που έρχονται και –κυρίως– για να μην έχει διαρροές όταν θα τεθούν σε ψηφοφορία στη Bουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή