«Το Ποτάμι δεν μετέχει σε σχήμα ΠΑΣΟΚ plus»

«Το Ποτάμι δεν μετέχει σε σχήμα ΠΑΣΟΚ plus»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ποτάμι δεν θα γίνει ρυάκι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ούτε ο Σταύρος θα αποδεχθεί ποτέ να επανεκλεγεί βουλευτής Επικρατείας ενός ΠΑΣΟΚ plus, υπό τη Φώφη Γεννηματά». Η φράση ανήκει σε στενό συνεργάτη του κ. Στ. Θεοδωράκη και απηχεί τη δυσπιστία που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στη Σεβαστουπόλεως για τις εργασίες της περιβόητης επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού και λοιπών δυνάμεων. «Κάποιοι προσβλέπουν στο ότι όσο περνά ο καιρός θα πιεζόμαστε από τις δημοσκοπήσεις, και στο τέλος θα ενδώσουμε σε όλους τους όρους που θέτει το ΠΑΣΟΚ για να γίνουμε συνομοσπονδία κομμάτων. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Εμείς, αν δεν δημιουργηθεί κάτι πραγματικά καινούργιο από την επιτροπή, θα πορευθούμε και πάλι μόνοι, όπως μόνοι μας μπήκαμε στην πολιτική», έλεγε ο ίδιος συνεργάτης του κ. Θεοδωράκη, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα και σε όσα στελέχη του Ποταμιού μοιάζουν να ποντάρουν το πολιτικό τους μέλλον σε μια σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ.

Τη δυσπιστία για τον ρόλο των μελών του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή τη συμμερίζεται και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης. Εξ ου και τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει ξανά περιοδείες ανά τη χώρα, επιδιώκοντας την ανάκαμψη του κόμματός του. Μετά την Κρήτη, που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αύριο και μεθαύριο θα περιοδεύσει στα Τρίκαλα και τον Βόλο, όπου θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς, ενώ για αμέσως μετά το Πάσχα προετοιμάζει μια συνολική πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση, στην οποία θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν θέση. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας έχει στα σχέδιά του έναν εκλογικό αιφνιδιασμό. Αντιθέτως εκτιμά ότι όλα τα μέτρα, φορολογικά και ασφαλιστικά, όσο σκληρά κι αν είναι, θα ψηφισθούν, τελικά, από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς, όπως λέει συχνά, «οι βουλευτές τους, εδώ και καιρό, μοιάζουν να αδιαφορούν παγερά για τις καθημερινές αυτοδιαψεύσεις τους, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη χάσουν τις καρέκλες τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή