Ποτάμι εκπλήξεων για την κυβέρνηση

Ποτάμι εκπλήξεων για την κυβέρνηση

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προσωπική επίθεση επιφυλάσσει στον κ. Αλ. Τσίπρα ο κ. Στ. Θεοδωράκης στην παρέμβασή του στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν θα σταθεί μόνον στο υπό ψήφιση κρίσιμο νομοσχέδιο.

Κατά πληροφορίες, στην τοποθέτησή του θα επικαλεστεί συγκεκριμένα στοιχεία που έχει συλλέξει και αφορούν τον τρόπο που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ελέγξει τους τελευταίους μήνες την ενημέρωση στη χώρα, προικοδοτώντας με κρατικές διαφημίσεις μόνον τα ΜΜΕ που είναι προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα καλέσει, μάλιστα, προσωπικά τον κ. Τσίπρα να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που έχουν δαπανήσει για διαφημίσεις στα ΜΜΕ όχι μόνον οι τράπεζες, αλλά και συγκεκριμένες ΔΕΚΟ, με τους συνεργάτες του να προϊδεάζουν τους δημοσιογράφους ότι η Σεβαστουπόλεως έχει συγκεντρώσει στοιχεία που συνιστούν ένα πρωτοφανές σκάνδαλο διανομής κρατικού χρήματος σε ημέτερους της κυβέρνησης. «Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα απαντήσει ο πρωθυπουργός, όταν θα ακούσει τα στοιχεία που έχουμε», έλεγαν με νόημα συνεργάτες του.

Στη Σεβαστουπόλεως μέχρι χθες προεξοφλούσαν ότι δεν θα υπάρχουν απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Κυριακής. Παρ’ όλα αυτά η εντολή που είχε δοθεί στους βουλευτές ήταν σαφής.

Οι τρεις πυλώνες

Να αναδειχθεί όχι μόνον ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι ατελέσφορες για το ασφαλιστικό, αλλά ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Και αυτή, όπως την περιέγραφαν συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, είναι ένα μεικτό σύστημα με τρεις πυλώνες που έχει υιοθετηθεί σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης θα αναδείξει ως μόνη βιώσιμη λύση για το ασφαλιστικό τη χορήγηση μιας χαμηλής ενιαίας σύνταξης από το κράτος σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους, αλλά παράλληλα και τη δυνατότητά να αυξάνεται αυτή η σύνταξη αναλόγως των εξατομικευμένων κρατήσεων που θα έχουν συναποφασισθεί ανά κλάδο εργαζομένων, όπως και την καθιέρωση της ιδιωτικής συμπληρωματικής ασφάλισης. Με απλά λόγια, το Ποτάμι αντιπροτείνει έναν συνδυασμό αναδιανεμητικού και κεφαλαιοποιητικού μοντέλου, προσθέτοντας όμως και την εθελοντική ιδιωτική ασφάλιση.

Οπως τονίστηκε, στη Σεβαστουπόλεως δεν είχαν έως χθες καμία αμφιβολία ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως και το νέο φορολογικό που αναμένεται στη Βουλή θα ψηφισθούν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ωστόσο εκτιμούσαν ότι οι νόμοι αυτοί μάλλον θα σημάνουν την απαρχή του τέλους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξ ου και ο κ. Στ. Θεοδωράκης έχει επί της ουσίας κηρύξει το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα.

Είναι ενδεικτικό ότι προχθές έδωσε εντολή να μην ακυρωθούν οι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο κομματικές εκδηλώσεις στην Πάτρα, την Ξάνθη και τα Χανιά, ενώ στις 16 Μαΐου προανήγγειλε ευρεία συνάντηση των 300 αντιπροσώπων του κόμματος στην Αθήνα. Ολως «τυχαίως» την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στοιχείο που καταδεικνύει μάλλον και το πόσο «καλά» πηγαίνουν οι διεργασίες σύμπραξης των δύο κομμάτων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή