ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φερχόφστατ: Μη ρεαλιστική η βάση της συμφωνίας με την Ελλάδα

Φερχόφστατ: Μη ρεαλιστική η βάση της συμφωνίας με την Ελλάδα

«Η αλήθεια για την Ελλάδα» θα είναι ο τίτλος συνέντευξης τύπου που υποσχέθηκε να δώσει ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, την επομένη της 24ης Μαΐου, ημέρα κρίσιμη για την συμφωνία ανάμεσα σε Ε.Ε. και Ελλάδα.

Με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, γνωστοποίησε ότι η ομάδα του, μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ελλάδα, επιχειρούν «μια ανάλυση των νομοθετικών πράξεων που υιοθετήθηκαν, ρίχνοντας το βάρος στις δυνατότητες εφαρμογής τους». Τα αποτελέσματα της ανάλυσης αυτής θα τα ανακοινώσουν στη συνέντευξη Τύπου που ήδη έχουν προγραμματίσει στις 25 Μαΐου, την επομένη της συνόδου του Eurogroup, με θέμα «η αλήθεια για την Ελλάδα». Η συνέντευξη θα δοθεί στις 14.00 ώρα Ελλάδας στο ξενοδοχείο Residence Palace στις Βρυξέλλες.

Εκτιμούμε, δήλωσε ο κ. Βερχόφσταντ, ότι η βάση της συμφωνίας με την Ελλάδα δεν είναι ρεαλιστική. Μιλούμε συστηματικά για νομοθετικές πρωτοβουλίες και για τίποτε άλλο, ενώ το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα νομοθετήματα, αλλά η εφαρμογή τους.

Προσέθεσε ότι στις 25 Μαΐου θα αναλύσουν επίσης και τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ασχολήθηκαν με το ελληνικό ζήτημα, καθώς και τις συνέπειες.