Στη Βουλή, η κλειστή γραμμή στην Ειδομένη

Στη Βουλή, η κλειστή γραμμή στην Ειδομένη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον μακρύ, άνω των 50 ημερών πλέον, αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη φέρνει εκ νέου η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, με μια ερώτηση που υπογράφεται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, περιλαμβανομένων και των πρώην πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.

Η νέα ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών Κώστα Αχ. Καραμανλή αφού, όπως ο ίδιος σημειώνει, και για το ζήτημα της Ειδομένης «φάνηκε ότι η κυβέρνηση ζει σε έναν άλλον κόσμο» καθώς «οι αρμόδιοι είτε δεν εμφανίζονταν στη Βουλή είτε δεν αντιλαμβάνονταν το μέγεθος του προβλήματος είτε δεσμεύονταν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο τα πάντα θα έχουν λυθεί “μέχρι το Πάσχα”». Ο κ. Καραμανλής αναδεικνύει τόσο το ανθρώπινο δράμα προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή όσο και τα συντριπτικά πλήγματα που επιφέρει η παράταση αυτής της κατάστασης στην οικονομία. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι η, μέσω Βουλγαρίας, παράκαμψη κοστίζει περισσότερες από 5.000 ευρώ σε χρήμα και δύο ημέρες σε χρόνο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη υποστεί ζημία περί τα 5 εκατ. ευρώ, μεγάλες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή τους ενώ πολυεθνικοί όμιλοι, όπως η Hewlett Packard, αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή