ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: «Ο δημοσιονομικός “κόφτης” δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί»

Βίτσας: «Ο δημοσιονομικός “κόφτης” δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί»

«Ο δημοσιονομικός "κόφτης" είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Δ. Βίτσας αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup. «Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους "πιο κάτω"» είπε ο υπουργός 'Αμυνας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο για οπλικά συστήματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Aναφερόμενος στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο».

Σχετικά την προσφυγική κρίση επισήμανε πως από την Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 μετανάστες. «'Ακουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί» είπε, επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Μουζάλα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείριση της καθημερινότητας των προσφύγων, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με κέτερινγκ και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των μουσουλμάνων.

Για το ζήτημα των εγκαταστάσεων του beach volley στην Καλλιθέα και την απόφαση του κ. Παρασκευόπουλου, είπε: «Πραγματικά χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη συνεννόηση και συντονισμός πριν προχωρήσεις. Γιατί υπάρχει μια ανάγκη να βρεθούν μεγάλες αίθουσες, γιατί υπάρχουν δίκες που τραβάνε σε μάκρος…και δεν υπάρχει αίθουσα να γίνει η δική… Αυτή η ανάγκη δεν πρέπει να μας κάνει να προχωράμε, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη συνεννόηση».

«Τώρα με συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής θα λύσουμε το ζήτημα πάρα πολύ εύκολα» συμπλήρωσε.

Επέκρινε τον πρόεδρο του ΤΕΕ για τη στάση του, με αφορμή τις ρυθμίσεις για το ασφαλσιτικό των μηχανικών λέγοντας «ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, απειλή σε βουλευτές… δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.»