ΝΔ: Στα αζήτητα ευρωπαϊκοί πόροι για στήριξη απολυμένων

ΝΔ: Στα αζήτητα ευρωπαϊκοί πόροι για στήριξη απολυμένων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας την για ολιγωρία στην αξιοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, πόροι που σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Σταύρο Καλαφάτη, μπορούσαν να διοχετευθούν στους 450 απολυμένους της "Ηλεκτρονικής Αθηνών", αλλά και σε απολυμένους άλλων επιχειρήσεων.

«Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης των capital controls και των ηχηρών "λουκέτων", φτάνει δυστυχώς μέχρι του σημείου να αφήνει στα αζήτητα σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για τη στήριξη απολυμένων και ανέργων», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης επισημαίνοντας πως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ), παρέχει στήριξη σε απολυμένους επιχειρήσεων, όπως η "Ηλεκτρονική Αθηνών" και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν πρόσφατα σε πτώχευση, υπό το βάρος της πρώτης φοράς αριστερά.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ «το βασικό κριτήριο για ελάχιστο αριθμό 500 εργαζομένων στην επιχείρηση, είναι απολύτως μαχητό αν μπει ο αρμόδιος υπουργός στον κόπο να διαβάσει τον κανονισμό του ΕΤΠΠ», που προβλέπει κάμψη των κριτηρίων για απολυμένους εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε μικρές αγορές εργασίας ή εφόσον συντρέχουν λόγοι εξαιρετικής σημασίας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Καλαφάτης τονίζει πως για τους εκατοντάδες Έλληνες απολυμένους που θα μπορούσαν να ενισχυθούν, ο κίνδυνος απώλειας αυτής της ευκαιρίας είναι ορατός, αφού δεν υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: κυβέρνηση με επαρκή γνώση και ενδιαφέρον, για να καταθέσει εγκαίρως και να αιτιολογήσει επαρκώς το αίτημα εξαίρεσης.

«Όταν κυβερνάς, δεν αρκεί να στηρίζεις τους απολυμένους μόνο με συνθήματα στον τηλεβόα» τονίζει στη δήλωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή