Αναδίπλωση με την εκδήλωση για τον Ανδρεα Παπανδρέου

Αναδίπλωση με την εκδήλωση για τον Ανδρεα Παπανδρέου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυροσβεστικές ενέργειες δρομολογήθηκαν χθες για την εκτόνωση της έντασης που προς στιγμήν πήγε να δημιουργηθεί ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την εκδήλωση στη Βουλή με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Τόσο από την πλευρά της Βουλής όσο και αυτήν της κυβέρνησης έσπευσαν χθες να χαμηλώσουν τους τόνους για την εν λόγω εκδήλωση. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε ζητήσει με επιστολή, που του απηύθυνε, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για την επέτειο θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε πως ουδέποτε υπήρξε πρωτοβουλία του κ. Αλέξη Τσίπρα για επετειακή εκδήλωση. Οπως είπε μάλιστα, δεν προγραμματίζεται ο πρωθυπουργός να παρίσταται στην εκδήλωση, για την οποία ανέφερε ότι οφείλεται σε πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής και πρώην προέδρων του σώματος. Αναφορικά με την πρόταση της κ. Γεννηματά, ο κ. Βούτσης διαβεβαίωσε ότι θα συζητηθεί από τη διάσκεψη των προέδρων. Να χαμηλώσει τους τόνους επιδίωξε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, η οποία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που αποφάσισε το Ιδρυμα της Βουλής, όπως για πολλούς ιστορικούς ηγέτες της χώρας, και δεν είναι θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο κ. Βούτσης όσο και η κ. Γεροβασίλη «άδειασαν» με τοποθετήσεις τους τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσον αφορά πιθανές αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Αποστάσεις Βούτση

Ο κ. Βούτσης πήρε σαφείς αποστάσεις από τη θέση του κ. Κουρουμπλή ότι «αν καθιερώσουμε απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ», λέγοντας ότι η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα «ήταν και παραμένει πάγια θέση μας». Η κυβερνητική εκπρόσωπος, από την πλευρά της, μίλησε για «προσωπικές απόψεις» του υπουργού Εσωτερικών σε μια συζήτηση που τώρα αρχίζει για τροποποίηση του εκλογικού νόμου και πρόσθεσε: «Ο κ. Κουρουμπλής εξετάζει ενδεχόμενα, κάνει διερεύνηση όπως έχει εντολή από τον πρωθυπουργό. Ολα αυτά θα συζητηθούν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, προκειμένου τελικά να ολοκληρωθεί μια πρόταση εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία θα τεθεί βεβαίως και σε δημόσιο διάλογο με όσους φορείς και κόμματα απαιτείται για μια τόσο σοβαρή συζήτηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή