Aποφάσεις Επιτροπής για το «πόθεν έσχες»

Aποφάσεις Επιτροπής για το «πόθεν έσχες»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε στη δήλωση «πόθεν έσχες» του προέδρου της Ν.Δ. από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατέδειξε ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτόν αναφορικά, ειδικότερα, με την προ ολίγων ετών αγοραπωλησία μετοχών και ως εκ τούτου το θέμα που είχε ανακύψει σχετικά τέθηκε στο αρχείο. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων. Η εν λόγω υπόθεση αφορούσε την αγορά και εν συνεχεία την πώληση, κατά το έτος 2013, ορισμένων (16) μετοχών της εταιρείας Samsung.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση, μετά το πέρας του ελέγχου σημειώθηκε πως καθώς η αγορά έγινε σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, δεν μπορούσε να υπάρξει «εσωτερική πληροφόρηση». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της ασχολήθηκε εκ νέου με την υπόθεση του κ. Στ. Παπασταύρου, καθώς υπενθυμίζεται ότι είχε δηλωθεί πως στις δικές του δηλώσεις είχαν διαπιστωθεί ορισμένες ελλείψεις, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η συνέχεια των ελέγχων. Εγινε γνωστό ότι με επιστολή της η επιτροπή καλεί εντός οκτώ ημερών τον κ. Παπασταύρου να προσκομίσει ορισμένα παραστατικά που κρίθηκαν αναγκαία, όσον αφορά τις δικές του δηλώσεις, με την παράλληλη επισήμανση πως αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, το ενδεχόμενο να ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών θα είναι ανοιχτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή