Θετικό το Ποτάμι στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Θετικό το Ποτάμι στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ποτάμι θα καταψηφίσει το σύνολο και των φορολογικών μέτρων που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το Σαββατοκύριακο. Την εισήγηση αυτή θα κάνει στην Κ.Ο. του ο Στ. Θεοδωράκης καταγγέλλοντας ως ολέθριες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τις κυβερνητικές επιλογές, τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες αναιτιολόγητες κρατικές δαπάνες οι οποίες διατηρούνται στο ακέραιο.

Το μόνο άρθρο που μάλλον θα στηρίξει το Ποτάμι είναι η δημιουργία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ενώ θα ψηφίσει και τις ιδιωτικοποιήσεις αν τελικώς ενταχθούν στο ν/σ. Αλλά και αυτό, όπως έλεγαν στελέχη της Σεβαστουπόλεως, μάλλον θα το μάθουμε την τελευταία στιγμή, λόγω της εξοργιστικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει και πάλι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να διαβάσουν την τελευταία στιγμή οι βουλευτές για να διαπιστώσουν τις όποιες αποκλίσεις από τα δεκάδες μέτρα της νέας φοροκαταιγίδας που προαναγγέλλουν τα ΜΜΕ.

Το ίδιο ακριβώς πνεύμα –δηλαδή να εκθέτει την ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας εναλλακτικά μέτρα που θα μπορούσε να λάβει– έχουν όλες οι τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Θεοδωράκη. Το έκανε και χθες επισκεπτόμενος τον νέο αγωγό ΤΑP: «Ο δρόμος αποδέσμευσης της χώρας από τα μνημόνια περνάει από μεγάλα και μικρά αναπτυξιακά έργα και όχι από την καχυποψία απέναντι σε κάθε είδους επενδυτές, που διδάσκει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε και εξέφρασε την αμφιβολία του αν τελικώς θα αποτολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Bουλή όλες τις ιδιωτικοποιήσεις. «Αν το πράξει, ο Τσίπρας θα κληθεί για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει πραγματικές αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον κόσμο που τον ψήφισε», έλεγε ο κ. Θεοδωράκης και επικαλούνταν δημοσκοπήσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και θέλουν το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και το 80% να μην επιθυμεί την αποκρατικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης & Αποχέτευσης.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωράκης απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο σύμπραξης του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. «Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν η ένωση των υπαρχόντων σχημάτων. Αυτό που ενδιαφέρει, τουλάχιστον εμάς, είναι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε σε στέρεη βάση κάτι μεγαλύτερο, που θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερους», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή