Παν. Πικραμμένος: «Ο Κυριάκος, ο μόνος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας να σωθεί η χώρα»

Παν. Πικραμμένος: «Ο Κυριάκος, ο μόνος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας να σωθεί η χώρα»

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εγκώμιο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη «πλέκει» ο Παναγιώτης Πικραμμένος ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός τον Μάιο και Ιούνιο του 2012. Ο κ. Πικραμμένος με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο Βloomberg χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Κυριάκος είναι αυτή τη στιγμή το μόνο πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας να σωθεί η χώρα. Οταν είσαι ηγέτης, δεν ανακαινίζεις απλώς το παλιό σπίτι. Τα ανατινάζεις όλα και είτε κερδίζεις ή χάνεις το παιχνίδι. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος θα κάνει ότι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πικραμμένος.

«Ηγέτη εν αναμονή» χαρακτηρίζει όμως τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δημοσίευμά του και το αμερικανικό δίκτυο το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει πρόβλεψη για ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο για τον μέσο Ελληνα.

«Το πακέτο είναι τόσο υφεσιακό που οι άτολμες μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση δεν επαρκούν για να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης. Κάνει ορισμένα δυσάρεστα πράγματα, αλλά πρόκειται για δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις που είναι προς τη λάθος κατεύθυνση», λέει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το δημοσίευμα του Bloomberg κάνει αναφορά και στο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις κατά οκτώ μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη «μάχη» που θα κληθεί να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Οκτώβρη στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης.

«Αν η ΝΔ καταφέρει να διατηρήσει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις μέχρι το τέλος του έτους, θα δημιουργήσει μια δυναμική νίκης και θα επικρατήσει η αντίληψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός», δηλώνει από την πλευρά του ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδς.

Παράλληλα προσθέτει ότι «η κατάρρευση της εικόνας του Αλέξη Τσίπρα είναι εντυπωσιακή δεδομένου ότι μιλάμε για μία κυβέρνηση 18 μηνών. Αλλά φυσικά, δεν πρόκειται για φυσιολογικές περιόδους».

«Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει τη θητεία της καθώς τα δημοσιονομικά μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης τον Οκτώβριο θα εντείνουν την πίεση στους βουλευτές της», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται να βάλει ένα τέλος στις αυξήσεις φόρων και να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, κάτι που η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να πετύχει από την έναρξη της κρίσης το 2010. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «δεν θα προχωρήσει σε περικοπές στους μισθούς και ότι θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί λιγότερο αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους με τους πιστωτές της ευρωζώνης, με αντάλλαγμα ένα πακέτο “πραγματικά επιθετικών” διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια συζήτηση για επιπλέον μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς η χώρα έχει ήδη μειώσει σημαντικά το κόστος εργασίας και παρόλα αυτά δεν έχει γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. Κι αυτό γιατί είναι πολύ υψηλό το κόστος της γραφειοκρατίας, του κεφαλαίου και της ενέργειας», δηλώνει o Κυριάκος Μητσοτάκης και κάνει λόγο για μια «αξιολύπητη» κυβέρνηση.

«Πρόκειται για μια αξιολύπητη κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό. Θα πρέπει πρώτα να δούμε τι είδους ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα με πραγματικά επιθετικές μεταρρυθμίσεις, να ανοίξουμε σε κάποια χρονική στιγμή τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και στη συνέχεια να κάνουμε τους υπολογισμούς για το χρέος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «το χρέος θα πρέπει να είναι η κατάληξη και όχι η αρχή της συζήτησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT