ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το Brexit και τους λαϊκιστές

o-stayros-theodorakis-gia-to-brexit-kai-toys-laikistes-2139029

Μέσω facebook επέλεξε ο Πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης να σχολιάσει την αφίσα που έχουν κυκλοφορήσει οι υποστηρικτές του Brexit, στην οποία απεικονίζεται η Γέφυρα του Ρίου – Αντιρίου, με σύνθημα «υπάρχουν 35 εκατομμύρια λακκούβες (στη Μ. Βρετανία) και τα λεφτά σας πάνε στην Ελλάδα».

Ο Στ. Θεοδωράκης γράφει στην ανάρτησή του:

«Ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των δικών μας πολιτικών, ούτε καν των Βαλκάνιων ή των «ανατολικών και νοτίων». Διαπρέπουν συχνά και οι αριστοκράτες -κατά τα άλλα- Βρετανοί. Κάπως έτσι -με την αφίσα που βλέπετε- θέλει να πάρει το δημοψήφισμα ο Farage, ο Johnson και η παρέα του Brexit. Κάπως έτσι, με μπαρούφες, φόβο και διχαστικά μηνύματα, τρέφονται ακραίοι και σκοταδιστές και τύποι όπως ο Mair αλαφιάζονται και σκοτώνουν για τη «Βρετανία Πρώτα».

Στον επόμενο «δικό μας» δημοψήφισμα να θυμίσουμε στους εγχώριους λαϊκιστές -συμμάχους του Farage, για να μην ξεχνιόμαστε- να συγκρίνουν τις λακκούβες στην Ιερά Οδό και την Πειραιώς με το υπό κατασκευή τούνελ που θα περνάει κάτω από τον Τάμεση (700 εκ. λίρες η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).

Λαϊκιστές όλου του κόσμου αυτoγελοιοποιηθείτε.»