Νέος αντιπρόεδρος Βουλής ο Σπ. Λυκούδης

Νέος αντιπρόεδρος Βουλής ο Σπ. Λυκούδης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συντριπτική πλειοψηφία (186 υπέρ και μόλις 25 «λευκά» ψηφοδέλτια) εξελέγη χθες στη θέση του Ζ΄ αντιπροέδρου της Βουλής ο κ. Σπ. Λυκούδης, από το Ποτάμι. Ως γνωστόν, η θέση του έβδομου αντιπροέδρου παρέμενε κενή, καθώς ο προταθείς, λίγο μετά τις εκλογές, βουλευτής της Χρ. Αυγής για το συγκεκριμένο αξίωμα δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο από το Σύνταγμα αριθμό θετικών ψήφων. Βάσει του Κανονισμού, πριν από τις τελευταίες αλλαγές, στη συγκεκριμένη θέση έπρεπε να εκλεγεί βουλευτής από το τρίτο σε δύναμη κόμμα του Κοινοβουλίου. Καθώς, όμως, από το εν λόγω κενό προέκυπταν δυσλειτουργίες, κρίθηκε αναγκαίο να αλλάξει ο Κανονισμός και έτσι πλέον προβλέπεται πως εάν δεν καταστεί δυνατή η επίτευξη πλειοψηφίας για την εκλογή προταθέντος από ένα κόμμα, τότε θα μπορεί να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη θέση υποψήφιος από το αμέσως επόμενο, σε δύναμη, κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεδομένου ότι τα δύο επόμενα κόμματα σε ισχύ, μετά τη Χ.Α., έχουν ήδη εκλέξει αντιπροέδρους (Δημ. Συμπαράταξη, ΚΚΕ), επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία να προταθεί και να υποστηριχθεί από ευρύτερες δυνάμεις ο υποψήφιος από το Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται πως κατά σειρά οι αντιπρόεδροι της Βουλής είναι: Αν. Κουράκης, Γ. Βαρεμένος, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Νικ. Κακλαμάνης (Ν.Δ.), Δημ. Κρεμαστινός (Δημ. Συμπαράταξη), Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ), και από χθες Σπ. Λυκούδης (Ποτάμι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή