«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού είναι συμπαγής»

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού είναι συμπαγής»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ποτάμι θα διαψεύσει και πάλι όλους τους καλοθελητές, που για ακόμη μια φορά προβλέπουν διαρροές σε μια κεντρική απόφαση του κόμματος, όπως αυτή της καταψήφισης της απλής αναλογικής, την οποία επιδιώκουν να επιβάλουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να παραμείνουν στην εξουσία».

Ετσι σχολίαζαν χθες συνεργάτες του κ. Στ. Θεοδωράκη τα διαδοχικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που βλέπουν έναν ή και δύο από τους βουλευτές του κόμματος είτε να στηρίζουν τις κυβερνητικές προθέσεις είτε ακόμη και να μετεγγράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ ή και στο νέο κόμμα του Χάρη Θεοχάρη. «Θα γελούσαμε, αν δεν τείναμε να πιστέψουμε ότι πίσω από τα συνήθως ανυπόγραφα αυτά κείμενα μάλλον βρίσκεται ένα σχέδιο προβοκάτσιας συγκεκριμένων στελεχών της κυβέρνησης, που μέσα στον πανικό τους για να βρουν τους 200 βουλευτές που χρειάζονται και να εφαρμοσθεί άμεσα το σχέδιό τους ονειρεύονται αποσχίσεις και διασπάσεις».

Λόγω άλλωστε των δημοσιευμάτων αυτών δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι η βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Μάρκου (εγράφη γι’ αυτήν έως και ότι ήδη έχει ανταλλάξει την ψήφο της με ένα υφυπουργείο του ΣΥΡΙΖΑ) έκρινε σκόπιμο να δώσει χθες δύο συνεντεύξεις διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι σκέφτεται να διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του Ποταμιού. Οχι μόνο δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την απλή αναλογική (vima fm), αλλά υπενθύμισε ότι έφυγε από τη ΔΗΜΑΡ, όταν ο Φ. Κουβέλης έκανε στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί ούτε με την απλή αναλογική όπως παρουσιάζεται, ούτε αν κατέβει το όριο από το 3%», είπε και ευχήθηκε «η επόμενη κυβέρνηση να είναι δυνατή και σταθερή για να μπούμε σε μία κανονικότητα».

Οι διαρροές περί αποχωρήσεων στο Ποτάμι εξηγούν μάλλον και τον πολύ σκληρό τρόπο που αναφέρθηκε χθες στην κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης. «Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση του κυβερνώντος κόμματος στο κράτος», είπε και κατήγγειλε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «προσπαθούν να αποκτήσουν και 2-3 απολύτως πιστά σε αυτούς κανάλια, για να σκεφθούν μετά τις εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή