Συγκρότηση του ΕΣΡ «κατόπιν εορτής»

Συγκρότηση του ΕΣΡ «κατόπιν εορτής»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών εμφανίζεται αποφασισμένη η κυβέρνηση να δρομολογήσει εκ νέου τις διαδικασίες αναζήτησης συναίνεσης, ώστε να αναδειχθεί με νέα σύνθεση και να λειτουργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

«Μετά τη συγκρότηση των τεσσάρων συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξαρτήτων Αρχών και τη συγκρότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έως τις 5 Αυγούστου, θα επιχειρήσουμε να προχωρήσουμε στη σύσταση του ΕΣΡ, αφού ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης των αδειών, έτσι ώστε να παίξει τον αυστηρό ρυθμιστικό και ελεγκτικό του ρόλο», είπε χθες στη διάσκεψη των προέδρων ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, καταδεικνύοντας την επιλογή της πλειοψηφίας να κρατήσει μακριά το ΕΣΡ από τη διαδικασία χορήγησης των νέων τηλεοπτικών αδειών.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονου: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στη δημοκρατία της Κολομβίας δεν θα βρεθούν σε θέσεις-κλειδιά τα πρωτοπαλίκαρα του Πάμπλο Εσκομπάρ», είπε με έντονο σκεπτικισμό ο κ. Χρυσόγονος αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, για να προσθέσει (ΣΚΑΪ): «Ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, σας λέω ως ζήτημα αρχής ότι οι τηλεοπτικές άδειες δεν μπορεί να έχουν μόνο οικονομικά κριτήρια αλλά και άλλα κριτήρια, τα οποία να θωρακίζουν τον δημόσιο βίο της χώρας απέναντι στον κίνδυνο να βρεθούν μέσα ενημέρωσης υπό τον έλεγχο προσώπων τα οποία, για παράδειγμα, να σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα».

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε., με αφορμή το γεγονός ότι το Μega αποκλείστηκε από τη συνέχεια της σχετικής διαδικασίας για τη διεκδίκηση των τεσσάρων αδειών, αναφέρει: «H Τηλέτυπος Α.Ε. έχει αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο, από το 1989 που λειτουργεί νόμιμα βάσει αδείας έως σήμερα, φόρους και τέλη πλέον του 1.300.000.000 ευρώ, απασχολεί δε συνεχώς προσωπικό πλέον των 500 ατόμων έχοντας καταβάλει αμοιβές ύψους 450.000.000 ευρώ. Ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την αποδέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα επιτρέψουν την τακτοποίηση υποχρεώσεών της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή