Κουτσουμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι

Κουτσουμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τάχα εμβληματική πρωτοβουλία του την απλή αναλογική για να χρυσώσει το χάπι στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του, που ούτε στο όνειρό τους δεν θα δουν να εκπληρώνονται οι “άλλες” υποσχέσεις που τους έδωσε». Η ειρωνική αυτό αποστροφή του κ. Δημ. Κουτσούμπα δίνει το στίγμα της στάσης που τήρησε χθες το ΚΚΕ υπερψηφίζοντας μεν την απλή αναλογική, αλλά ασκώντας σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση για τους λόγους που προσπαθεί να αλλάξει το εκλογικό σύστημα. «Οι διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης κινούνται γύρω από τον άξονα της κυβερνητικής σταθερότητας. Και αυτό, γιατί ο εκλογικός νόμος, όπως τον προτείνουν, έχει ως μόνο στόχο να εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερη συναίνεση στο κοινοβουλευτικό σύστημα και επομένως ακόμη μεγαλύτερο επιμερισμό της ευθύνης σε όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και της Ε.Ε. για να ασκούν τις ίδιες καταστροφικές επιλογές τους», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, που απαξίωσε τη χθεσινή συζήτηση ως «ένα ακόμη παζάρι ανάμεσα στα αστικά κόμματα για τις μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες τους».

Με αυτό το σκεπτικό, ο γ.γ. του ΚΚΕ αιτιολόγησε τη θετική ψήφο του ΚΚΕ στην κατάργηση του μπόνους, στη χορήγηση ψήφου στα 17 και στην άμεση εφαρμογή του νόμου ως «θέση αρχής», αλλά συμπλήρωσε ότι, για να είχε αποτέλεσμα αυτή η στάση, θα έπρεπε και τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΚΚΕ για να γίνει η απλή αναλογική ανόθευτη και άδολη με την παράλληλη κατάργηση του ορίου του 3% για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή. Μόνον έτσι, όπως υποστήριξε, δεν θα υπάρξει απλώς διάχυση της μελλοντικής κυβερνητικής ευθύνης στα πολιτικά κόμματα του κεφαλαίου που επιχειρούν σε πλήρη σύμπνοια με τους θεσμούς την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή