Υπέρ ενός φορέα που θα δίνει απαντήσεις

Υπέρ ενός φορέα που θα δίνει απαντήσεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ευρύτερο διάλογο του Κέντρου και όχι της Κεντροαριστεράς περιέγραψε σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης την υφιστάμενη προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινού φορέα με βασικούς πρωταγωνιστές το κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «σε αυτό τον διάλογο παίρνουν μέρος από τη Δράση μέχρι τη ΔΗΜΑΡ: όλος ο ενδιάμεσος χώρος, δηλαδή το Ποτάμι και οικολογικές δυνάμεις, φιλελεύθερες, μεταρρυθμιστικές αριστερές δυνάμεις· άρα είναι ένας ευρύτερος διάλογος και όχι ένας διάλογος της Kεντροαριστεράς. Διάλογος του Kέντρου, του μεσαίου χώρου, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου».

Δυσκολίες συνεννόησης

Η άποψη του κ. Θεοδωράκη είναι και ενδεικτική των δυσκολιών που παρουσιάζει η προσπάθεια για συνεννόηση όλων αυτών των δυνάμεων, κάθε μία εκ των οποίων αυτοπροσδιορίζεται και τοποθετεί τον εξελισσόμενο διάλογο σε διαφορετικό ιδεολογικό πλαίσιο. Στη χθεσινή συνέντευξή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού αρνείται ότι το κόμμα του έχει προσδεθεί στην ατζέντα άλλων και τονίζει: «Εμείς υποστηρίζουμε σταθερά μια πολιτική από τότε που δημιουργηθήκαμε. Συμφωνούμε σε πολλά πράγματα με τη Ν.Δ., συμφωνούμε σε πολλά άλλα με άλλες δυνάμεις, με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις διαφωνούμε με κάποιες πολιτικές. Δηλαδή δεν έχουμε τη ρότα που χαράζει ένας άλλος ηγέτης». Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των κομμάτων του Kέντρου, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι επιθυμεί τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού φορέα που θα δίνει απαντήσεις. «Το Ποτάμι πρόσφερε, αλλά είναι σαφές δεν είναι κυρίαρχη επιλογή σε αυτό τον χώρο», είπε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι το κόμμα του συμμετέχει σε όλη αυτή τη συζήτηση προκειμένου να ξεκινήσει κάτι «εντελώς καινούργιο». Πρόσθεσε ότι στο τέλος όλων των διεργασιών που εξελίσσονται, ο ίδιος θα είναι υποψήφιος και επισήμανε πως είναι προοπτική επιτυχίας του διαλόγου η απόσυρση υπουργών του παρελθόντος και πολιτικών παλαιότερων γενεών.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό καθώς κάτι τέτοιο θα άλλαζε τον χαρακτήρα του πολιτεύματος και θα οδηγούσε σε δυαρχία. Επανέλαβε, ακόμη, ότι το Ποτάμι «δεν θα έμπαινε ποτέ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή