Ποτάμι: Ανοίγουν τον δρόμο σε δικούς τους εργολάβους

Ποτάμι: Ανοίγουν τον δρόμο σε δικούς τους εργολάβους

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον φόβο του ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «είναι να ανοίξουν τον δρόμο στους δικούς της εργολάβους που θα πάρουν στα χέρια τους τα τηλεοπτικά κανάλια που θα δοθούν, με αδιαφανή τρόπο, το προσεχές διάστημα», εξέφρασε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Οπως είπε (Κρήτη TV), ευκταίον είναι «να μην περάσουμε από διαπλοκή σε διαπλοκή», ενώ επισήμανε ότι «θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, όπως και ένα δυνατό ΕΣΡ, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η επόμενη τηλεοπτική πραγματικότητα θα είναι ουσιαστικά καλύτερη από αυτή που είχαμε».

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη διαδικασία έκδοσης τηλεοπτικών αδειών, ανάμεσα στα οποία και όσα συνδέονται με τους περιφερειακούς σταθμούς. «Θα έπρεπε να υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια ανά περιοχή και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε, με κάποιον τρόπο, ότι δεν θα αλωθούν τα περιφερειακά κανάλια από τυχάρπαστους επιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκουν μια ευκαιρία να μπουν για να εξυπηρετήσουν πολύ ταπεινά συμφέροντα», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. Ως εκ τούτου, προσέθεσε, κριτήριο χορήγησης περιφερειακής άδειας θα πρέπει, εκτός από το οικονομικό, να είναι και η προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει την Τουρκία, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ Αγκυρας και Ε.Ε. «Να καταλάβει ο Ερντογάν ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα στην Ευρώπη αν χαλάσει αυτή τη συμφωνία και ξαναγεμίσει το Αιγαίο με πρόσφυγες και μετανάστες», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος παράλληλα απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες για την καλύτερη διαβίωση των μεταναστών και των προσφύγων που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και την οικονομική ζωή των νησιών του Aνατολικού Αιγαίου. «Δεν είναι δυνατό να φιλοξενηθούν στα hotspots, που είναι όλα ασφυκτικά γεμάτα. Θα πρέπει κάποιοι μετανάστες και πρόσφυγες να μετακινηθούν σύντομα στην ηπειρωτική χώρα, σε κέντρα, σε δομές φιλοξενίας που υπάρχουν εκεί», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή