Πυρά της αντιπολίτευσης για το Ελληνικό

Πυρά της αντιπολίτευσης για το Ελληνικό

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση για το μέλλον της επένδυσης του Ελληνικού μετά την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει μεγάλη έκταση της περιοχής ως αρχαιολογικό χώρο.

«Η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την καθυστέρηση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα», σχολίασε δηκτικά η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτές ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν».

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα «να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

«Γέλοιες επιλογές κουτοπόνηρων ανθρώπων»

Κατά του σχεδίου της κυβέρνησης να κηρύξει την περιοχή του παλαιού αεροδρομίου σε αρχαιολογικό χώρο καταφέρθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο Facebook:

«Θα τους θυμάστε και από το σχολείο. Είναι αυτοί που όταν έχαναν, έπαιρναν την μπάλα και έφευγαν. Ή την πετούσαν στον δρόμο, να την πατήσει το αυτοκίνητο να τελειώσει άδοξα το ματς. Ή την πήγαιναν στο γραφείο των καθηγητών. «Κύριε – κύριε κάποιος θα χτυπήσει». Τέτοιοι τύποι είναι σήμερα υπουργοί. Δεν τους άρεσε η απόφαση για την Cosco και προσπάθησαν να την ανατρέψουν εισάγοντας λάθρα στην Βουλή ένα δικό τους κείμενο -ελπίζοντας ότι οι Κινέζοι δεν ξέρουν ελληνικά. Τώρα με το μισό κράτος στις διακοπές θέλουν να ορίσουν ως αρχαιολογική ζώνη το παλιό αεροδρόμιο! Ναι δεν είναι πλάκα. Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η αξιοποίηση του Ελληνικού. Κινούν την διαδικασία για να οριστεί ως αρχαιολογικός χώρος η περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλη την οικουμένη ότι το περιζήτητο αρχαιολογικό τρίπτυχο της χώρας είναι η Αφάντου στην Ρόδο, το Μαρκόπουλο και το Ελληνικό.

Γελοίες επιλογές κουτοπόνηρων ανθρώπων. Αν είχαν κότσια, θα έπρεπε να βγουν και να πουν καθαρά όχι στην αξιοποίηση αλλά πού να διακινδυνεύεις καλοκαιριάτικα το Υπουργείο σου …Να χάσουν και την δουλειά τους και οι διορισμένοι φίλοι σου…

Πέτα καλύτερα την μπάλα στην … αρχαιολογία!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή