Μπαλτάς: Θόρυβος χωρίς λόγο από την αντιπολίτευση για το Ελληνικό

Μπαλτάς: Θόρυβος χωρίς λόγο από την αντιπολίτευση για το Ελληνικό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «θόρυβο χωρίς λόγο» κατηγορεί την αντιπολίτευση ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων στην αποκάλυψη της «Καθημερινής», ότι το υπουργείο Πολιτισμού προτίθεται να χαρακτηρίσει ως αρχαιολογικό χώρο χιλιάδες στρέμματα του Ελληνικού, απειλώντας την ιδιωτική επένδυση στο ακίνητο.

Ο κ. Μπαλτάς υποστήριξε πως «η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει κανονικά» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού πιστεύει ότι μπορεί να συνυπάρξουν αρμονικά, και για αμοιβαίο όφελος, οι επενδύσεις και η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου».

Επισήμανε μάλιστα ότι «η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή του Ελληνικού, και έξω από τα όρια του οικοπέδου του Ελληνικού, είναι νομική υποχρέωση εν γνώσει των επενδυτών».

Ο κ. Μπαλτας σημείωσε ότι η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου δεν επηρεάζει σε τίποτα την επένδυση και παρέθεσε ως παράδειγμα το κέντρο της Αθήνας, που «αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και αυτό δεν έχει σταματήσει ούτε την οικοδομική δραστηριότητα ούτε τη ζωή της πόλης».

«Τα θέματα αυτά είναι γνωστά και στους επενδυτές, είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους. Οι επενδυτές επιθυμούν σταθερό νομικό πλαίσιο για να μπορέσουν να προχωρήσουν με ασφάλεια. Ο θόρυβος είναι αντιπολιτευτικός και δεν στηρίζεται πουθενά», υποστήριξε ο υπουργός, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στην Κρήτη.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης τονίζουν από την πλευρά τους ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τις επενδύσεις και προσπαθεί να τορπιλίσει την επένδυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή