ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση έχει στόχο να βγάλει τον λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

spirtzis-i-kyvernisi-echei-stocho-na-vgalei-ton-lao-apo-tin-peripeteia-poy-ton-evale-i-nd-kai-to-pasok-2146627

«Η κυβέρνηση έχει έναν στόχο: να βγάλει τον ελληνικό λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, την επιτήρηση, τη φτώχεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα», αναφέρει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά».

«Αυτό περνά ως σήμερα μέσα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας που περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε ο ίδιος.

«Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές να ξεφύγουν από το γνωστό μοντέλο του ΤΑΙΠΕΔ της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή πουλάμε όσο όσο, με ανυπαρξία έγκυρων εκτιμήσεων της πραγματικής αξίας, χωρίς σοβαρή βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή δέσμευση των ιδιωτών και χωρίς σχέδιο για την ένταξη τους στο ευρύτερο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη ΝΔ και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Για τις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου ψηφιακής εκπομπής σχολίασε ότι αυτήν τη στιγμή, με τα συγκεκριμένα δεδομένα στην οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται συζήτηση γι΄ αύξηση του αριθμού των αδειών.

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι «όταν η ΝΔ και η "νέα" κεντροαριστερά μιλούν για μεταρρυθμίσεις, μιλούν για την οριστική παράδοση της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στους δανειστές, για τον ανθελληνισμό των επιχειρήσεων, για την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων».

«Αν επικρατήσουν οι απόψεις της ΝΔ και της "νέας" κεντροαριστεράς, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε μια αποικία χρέους», υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών.

Ο κ. Σπίρτζης είπε, τέλος ότι οι εξελίξεις στη διεθνή κοινότητα, η κρίση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η εξέλιξη της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ και κυρίως η παραδοχή των λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από το ΔΝΤ πρέπει να αξιοποιηθούν, «ώστε να προχωρήσουμε στην οριστική μείωση ή αναδιάταξη του χρέους, στην οριστική λύση του προβλήματος».