ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Παραβιάζει το Σύνταγμα η επιστολή της Κομισιόν για ΕΛΣΤΑΤ

gre1646790_26290856

Δριμεία επίθεση στην Κομισιόν εξαπολύει η κυβέρνηση δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στον απόηχο της παρέμβασης της Επιτροπής κατά της δίωξης του πρώην πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγορεί ευθέως την Κομισιόν ότι ζητεί από την κυβέρνηση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη.

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή της Κομισιόν, είχε απαντήσει χθες, Πέμπτη, σε επίσης υψηλούς τόνους, και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκφράζοντας την άποψη ότι, «αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της».