Αντιπαράθεση για την ΕΛΣΤΑΤ

Αντιπαράθεση για την ΕΛΣΤΑΤ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στο θέμα που προέκυψε από την παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση της εκ νέου παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δόθηκε χθες, με επίκεντρο την πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, να προβεί σε δήλωση για το ζήτημα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι η επιστολή των Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου παραβιάζει ευθέως το ελληνικό Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς, όπως πρόσθεσε, ουσιαστικά ζητείται από την κυβέρνηση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη.

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσε να σχολιάσει την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον ρόλο του ιδίου σε σχέση με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης: «Ειδικά ο κ. Παπαγγελόπουλος γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι, πώς, και γιατί παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να “σημαδεύουν τα χαρτιά”, για την απονομή της. Θα μπορούσαμε απλά να πούμε “κοίτα ποιος μιλάει”. Το μακρύ χέρι του καραμανλισμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της Ν.Δ. της περιόδου 2004-2009», σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Ως προσπάθεια παρέμβασης του αναπληρωτή υπουργού στη Δικαιοσύνης είδε το Ποτάμι τη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο τελευταίος «έβγαλε ήδη και προσπαθεί να υπαγορεύσει στους δικαστές, την απόφασή του για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου». Συνέδεσε, μάλιστα, την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι: «Την ίδια στιγμή στο Παρίσι, ο κ. Τσίπρας φωτογραφίζεται στη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, παριστάνοντας τον σοσιαλδημοκράτη Ευρωπαίο».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο εκπρόσωπος της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος δήλωσε ότι «οφείλουμε να εμπιστευθούμε τα αποτελέσματα που θα φέρει η Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή