Νέος γύρος αντιπαράθεσης υπ. Αμυνας – ΝΔ για το επίδομα παραμεθορίου

Νέος γύρος αντιπαράθεσης υπ. Αμυνας – ΝΔ για το επίδομα παραμεθορίου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Νέας Δημοκρατίας, για το θέμα της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης δήλωσε σήμερα:

«Πρωτοφανής ενέργεια από τον κ. Καμμένο, δείγμα πολιτικού ήθους, ο οποίος “κρυπτόμενος” πίσω από ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εμπλέκει τον σημαντικό αυτό θεσμό της χώρας σε μια άνευ προηγουμένη αρνητική κριτική ενεργειών προηγούμενων κυβερνήσεων, πολιτικών κομμάτων και προσώπων.

Ο κ. Καμμένος, ακολουθώντας την συνήθη τακτική της συγκυβέρνησής του με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην “αριστερή” κυβέρνηση, συνεχίζει να επενδύει στο ψεύδος σχετικά με τη χορήγηση των Ημερών Εκτός Έδρας (κακώς αναφερόμενο ως επίδομα παραμεθορίου) σε στελέχη που υπηρετούν στην παραμεθόριο. Και αυτό, όταν είναι γνωστό ότι η χορήγηση των Ημερών Εκτός Έδρας έχει σταματήσει από τον περασμένο Μάρτιο και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν είναι δυνατή η αναδρομική χορήγησή τους. Δηλαδή, η αλήθεια είναι ότι έχει ήδη χαθεί ένα εξάμηνο.

Η Νέα Δημοκρατία, σεβόμενη απόλυτα κάθε θεσμό της χώρας και ιδιαίτερα αυτόν του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα αποφύγει να τον εμπλέξει σε κάθε είδους πολιτική αντιπαράθεση» κατέληξε.

Απαντώντας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε νέα ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ο κ. Δαβάκης δυστυχώς, παρότι υποστηρίζει ότι σέβεται το θεσμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην προσπάθειά του να ασκήσει αντιπολίτευση, επιχειρεί τελικά να ανακόψει, σε βάρος του στρατιωτικού προσωπικού, την καταβολή των ημερών εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, εμπλεκόμενος σε τεχνικά θέματα.

Φαίνεται πάντως ότι ο κ. Δαβάκης αισθάνεται ενοχές διότι επί θητείας του, ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, καταβλήθηκαν τη διετία 2013-2014, ημέρες εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, που αντιστοιχούν σε μόλις 3,5 μήνες ενώ -με μικρότερο προϋπολογισμό- το 2015 καταβλήθηκαν οκτώ μήνες και το 2016 θα καταβληθεί κανονικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή