Βούτσης: Εξοικονομήθηκαν 4,5 εκατομμύρια βουλευτικών δαπανών

Βούτσης: Εξοικονομήθηκαν 4,5 εκατομμύρια βουλευτικών δαπανών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένες κατά 4,5 εκατ. ευρώ συνολικά ήταν οι βουλευτικές δαπάνες το 2016 συγκριτικά με το 2015.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης στην διάσκεψη των προέδρων, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού της Βουλής, ενόψει της συμπλήρωσης ενός, η ετήσια εξοικονόμηση των δαπανών, μετά την υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού, ανέρχεται στο ποσό των 4.497.033,44 ευρώ.

Η μεγάλη εξοικονόμηση των δαπανών προκύπτει από την μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών και ανέρχεται στο ποσό των 2 εκατ. 54 χιλ. ευρώ. Επιπλέον, εξοικονόμηση 106.000 ευρώ αποφέρει η μείωση της δαπάνης για την υγειονομική περίθαλψη των βουλευτών (ΕΟΠΥΥ), καθώς και η μείωση του επιδόματος οργάνωσης του γραφείου τους, κατά 314.626,80 ευρώ. Έτσι, η συνολική εξοικονόμηση δαπανών της Βουλής, λόγω περικοπών στις απολαβές των βουλευτών, φθάνει το ποσό των 2 εκατ. 465 χιλ. ευρώ.

Ακόμη, καταγράφηκε ετήσια μείωση 655 χιλ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση του leasing των βουλευτικών οχημάτων, ενώ 272.850 εξοικονομήθηκαν στην σταθερή τηλεφωνία και 64.000 ευρώ στην κινητή τηλεφωνία.

Από την παύση, την διακοπή και αναπροσαρμογή των μισθωμάτων κτιρίων και την μίσθωση νέων χώρων, προκύπτει συνολική μείωση δαπανών, κατά 556 χιλ. ευρώ.

Τέλος, λόγω της διακοπής των συμβάσεων με τα συνεργεία καθαρισμού, οι δαπάνες στον τομέα καθαριότητας μειώθηκαν κατά 475 χιλ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή