Κλήση Καλογρίτσα στην Εξεταστική ζητεί ο Δ. Σταμάτης

Κλήση Καλογρίτσα στην Εξεταστική ζητεί ο Δ. Σταμάτης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση κλήση του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων ζήτησε χθες ο κ. Δημ. Σταμάτης. Ο βουλευτής της Ν.Δ. επικαλέστηκε το εύλογο επιχείρημα ότι είναι αδιανόητο ο κ. Πάνος Καμμένος να καταγγέλλει δημοσίως ότι ο κ. Καλογρίτσας διεκδικεί τηλεοπτική άδεια με «μαύρα» χρήματα και μέχρι σήμερα να κωφεύει όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά και η Δικαιοσύνη. «Να τον καλέσουμε για να μάθουμε αν ισχύουν οι καταγγελίες εις βάρος του» είπε ο κ. Σταμάτης, αλλά ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Σωκ. Φάμελλος, απέρριψε το αίτημα με το επιχείρημα ότι «στο πλαίσιο του νόμου για το “πόθεν έσχες”, ο κ. Καλογρίτσας έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν για να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία. Σας πονάει που για πρώτη φορά γίνεται διαγωνισμός και εσείς ως υπουργός Επικρατείας δεν κάνατε τίποτα» αντέτεινε ο κ. Φάμελλος, προκαλώντας νέα ένταση.

Ολα τούτα έμελλε να καθυστερήσουν επί μιάμιση ώρα το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης, που ήταν χθες η μαρτυρική κατάθεση του κ. Παν. Ψυχάρη για τα δάνεια του ΔΟΛ και του MEGA. Ο ίδιος δέχθηκε, όπως και όλοι οι μάρτυρες που προηγήθηκαν, καταιγισμό ερωτημάτων κυρίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ,οι οποίοι επιχείρησαν –εις μάτην– να αποσπάσουν την ομολογία του ότι τα δάνεια που έλαβαν οι όμιλοι στους οποίους μετέχει ήταν χαριστικά. Η μόνιμη απάντησή του ήταν πως όταν συνήφθησαν τα δάνεια οι τράπεζες τα έδωσαν με πλήρεις διασφαλίσεις και πως ήταν αδύνατον να προβλεφθεί προ 7ετίας η οικονομική κρίση.

Κατόπιν τούτου η είδηση μάλλον προέκυψε από την απάντηση που έδωσε ο κ. Ψυχάρης στο ερώτημα «αν θα κλείσει το MEGA», καθώς ως γνωστόν δεν μετέχει στον εν εξελίξει διαγωνισμό. Οχι μόνον υποστήριξε ότι το MEGA θα συνεχίσει να εκπέμπει, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι στα σχέδια του ΔΟΛ είναι πιθανώς η δημιουργία και άλλου καναλιού. «Η τηλεόραση είναι απαρχαιωμένο μέσο που απευθύνεται πλέον μόνον σε ηλικιωμένους ανθρώπους», είπε και αναδεικνύοντας τις νέες μορφές πληροφόρησης που υπάρχουν διεθνώς (Ιντερνετ, δορυφορικά κανάλια, εκπομπές on demand κ.λπ.) αποκάλυψε ότι στις σκέψεις του ομίλου είναι η ίδρυση του «Βήμα TV». «Αλλά αυτό», όπως είπε ειρωνικά, «θέλω να μείνει μεταξύ μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή