Ν.Δ.: Κατάργηση νόμου Παππά, επαναφορά ΕΣΡ και νέες άδειες

Ν.Δ.: Κατάργηση νόμου Παππά, επαναφορά ΕΣΡ και νέες άδειες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση περνά η Νέα Δημοκρατία εν αναμονή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Το ζήτημα απασχόλησε σήμερα το πρωί το συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, παρουσία του Προέδρου της ΝΔ, των αντιπροέδρων, των συντονιστών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία ως προπέτασμα καπνού για τα προβλήματα των πολιτών.

Όπως σημείωναν πηγές κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «θέματα όπως οι τηλεοπτικές άδειες που σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους πολίτες από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν». Προεξοφλούσαν, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει αυτή την παράμετρο, όλο το επόμενο διάστημα και, προφανώς, στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, για την οποία υπάρχει εργώδης προετοιμασίας.

Ως προς την ουσία του θέματος των τηλεοπτικών αδειών, η Ν.Δ. σημειώνει ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η δήθεν καταπολέμηση της διαπλοκής αλλά αντιθέτως «να υφαίνει ένα νέο δίκτυο διαπλοκής».

H Ν.Δ. κάνει λόγο για κατάργηση του νόμου Παππά, επαναφορά του ρυθμιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως προβλέπεται άλλωστε και από το Σύνταγμα, αλλά και χορήγηση νέων αδειών. Δεν διευκρινίζεται, πάντως, τί στάση θα τηρηθεί έναντι όσων θα λάβουν, μέχρι τότε, άδειες πανελλαδικές, θεματικές ή περιφερειακής εμβέλειας. Πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Ν.Δ υπογράμμιζαν, συγκεκριμένα, «ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό – αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία και τρίτον, με μόνο κριτήριο την ελεύθερη ενημέρωση θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή