Δημιουργία ολιγοπωλίου καταγγέλλουν τα μικρότερα κόμματα

Δημιουργία ολιγοπωλίου καταγγέλλουν τα μικρότερα κόμματα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να πάψει να πανηγυρίζει και να αντιληφθεί με τις επιλογές της ότι δημιουργεί ένα ολιγοπώλιο στην τηλεόραση προκαλώντας αναιτίως νέες χιλιάδες ανέργων, κάλεσαν την κυβέρνηση όλα τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα προέβλεψε ότι «οι σκοποί και τα μέσα της κυβέρνησης θα είναι σε λίγο καιρό ορατά σε όλο τον λαό» και για να αποκαλύψει ποιοι τελικά διεκδίκησαν τις νέες άδειες μίλησε για την «επικράτηση του κουμπάρου υπουργού Υποδομών (κ. Καλογρίτσα) έναντι του επίσης κουμπάρου υπουργού Αμυνας (κ. Σαββίδη). Σήμερα που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πληρώνουν το μάρμαρο των κυβερνητικών επιλογών, ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για μια διαδικασία που έχει σοβαρά ζητήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αξιοπιστίας» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας με τη διαπίστωση ότι «στην εποχή της «ντεμέκ-Αριστεράς», αυτό που χωρίζει ένα πράγματι άναρχο τηλεοπτικό τοπίο με τη διαφάνεια, τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό, είναι τα γερά πορτοφόλια».

«Αν η κυβέρνηση είχε μελετήσει την πρότασή μας για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ η συνταγματική τάξη δεν θα είχε παραβιαστεί, το Δημόσιο θα είχε εισπράξει περισσότερα χρήματα, ο πλουραλισμός θα ήταν μεγαλύτερος και δεν έχαναν τη δουλειά του τόσοι εργαζόμενοι χωρίς λόγο» υπερθεμάτισε το Ποτάμι. Ο δε κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι «έπειτα από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες» απάντησε ότι «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση και δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».

Αναλόγως καυστική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ που τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζοντας τον ρόλο του “τροχονόμου” παλιών και νέων επιχειρηματικών συμφερόντων επιδίωξε να ξαναμοιράσει την πίτα των καναλιών και να διαμορφώσει ένα φιλικό γι’ αυτήν τηλεοπτικό περιβάλλον», εκτιμώντας όμως ότι «ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει τη λαϊκή αγανάκτηση απ’ την εκτόξευση των φόρων, το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, και τις νέες μειώσεις στις συντάξεις». Τέλος ο κ. Βασ. Λεβέντης τόνισε ότι «θα έπρεπε στα επιχειρηματικά σχήματα να μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικοί οργανισμοί και η Εκκλησία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή