Στη ΓΓΕΕ για συνάντηση με Παππά, Γεροβασίλη, Κρέτσο οι εκπρόσωποι των 4 νέων καναλαρχών

Στη ΓΓΕΕ για συνάντηση με Παππά, Γεροβασίλη, Κρέτσο οι εκπρόσωποι των 4 νέων καναλαρχών

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι οι συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με τις ιδιοκτησίες των προσωρινών υπερθεματιστών.

Πριν λίγο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Παππά με τον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ αυτήν την ώρα συναντάται κ. Καλογρίτσα. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις του με τον ιδιοκτήτη του ANT1, Θοδωρή Κυριακού, και του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζο.

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου με τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματιστών που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στη συνέχεια ο κος. Κρέτσος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των καναλιών που δεν έχουν λάβει άδεια, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα συνεργαζόταν με άλλα κανάλια, χαρακτήρισε το σενάριο εξαιρετικά υποθετικό.

Σύμφωνα, με κυβερνητικές πηγές στο επίκεντρο βρέθηκαν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα.

Πάντως, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να τεθεί στην πρώτη δικαστική δοκιμασία, καθώς, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, καθώς ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν οριστεί να δικαστούν για τις 16 του μήνα εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί από επιχειρηματίες που μετείχαν στον διαγωνισμό.

Η εκδίκαση των αιτήσεων μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού που αποφασίστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκο Σακελλαρίου, όπως είναι φυσικό, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον κυρίως σε ό,τι αφορά αιτήματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή συγκεκριμένων επιχειρηματιών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αλλά και με θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαγωνιστική διαδικασία ή την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ερώτηση Κακλαμάνη στη Βουλή

Ποιο είναι το συνολικό κόστος της απώλειας των εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, από τους 6 τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν, αλλά δεν έχουν αδειοδοτηθεί, ζητά να ενημερωθεί η Βουλή, ο Δ΄ αντιπρόεδρος του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Με ερώτησή του προς του υπουργούς, Οικονομικών, Επικρατείας και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, ο κ. Κακλαμάνης καλεί την κυβέρνηση «να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, ειδικότερα ως προς τις απώλειες που θα υπάρξουν στα ασφαλιστικά ταμεία και στις Τράπεζες, καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι, τόσο με τα χρέη των έξι αυτών τηλεοπτικών σταθμών, όσο και προς τους εργαζόμενους».

«Σύμφωνα με ανακοινώσεις των ίδιων των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, ο αριθμός των εργαζομένων στα κανάλια που θα πρέπει να κλείσουν εντός των επομένων 86 ημερών, υπολογίζεται σε 1.600 με 2.000 ανθρώπους, οι οποίοι καταδικάζονται στην ανεργία», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή