Μπακογιάννη: «Ο κ. Τσίπρας ονομάζει διαφάνεια τη νέα διαπλοκή»

Μπακογιάννη: «Ο κ. Τσίπρας ονομάζει διαφάνεια τη νέα διαπλοκή»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης καταλόγισε στην κυβέρνηση η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η κυβέρνηση «πανηγυρίζει σήμερα επειδή πήρε από τους πλούσιους 246 εκατ. και θα τα δώσει στους φτωχούς, αν μπορεί να τα δώσει, γιατί έχει προϋπολογίσει 350 εκατ. τα οποία έχει δώσει στην τρόικα ή κουαρτέτο, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα κοψίματα των συντάξεων από τη φορολογική πολιτική, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει η κυβέρνηση με ποια λογική σε έναν πλειοδοτικό διαγωνισμό παίρνει άδεια αυτός που έδωσε τα λιγότερα και όχι αυτός που έδωσε τα περισσότερα, αλλά και πώς σε μια χώρα που χωράνε π.χ. τεχνολογικά 8-10 κανάλια μονομερώς, ένας υπουργός να αποφασίζει ότι χωράνε τέσσερα κανάλια και όλα τα υπόλοιπα θα κλείσουν. Τέλος, έθεσε το ερώτημα «πόσο θα κοστίσει στον ελληνα φορολογούμενο η ανεργία των ανθρώπων που δούλευαν στα κανάλια ή συνεργάζονταν με αυτά ως τρίτοι πάροχοι».

Ακόμη διερωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση αν ακυρωθεί η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας ή τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Τόνισε ότι «το άρθρο του Συντάγματος έχει ευθέως παραβιαστεί» και πρόσθεσε: «Όταν ρητά λέει ότι οι άδειες δίδονται από το ΕΣΡ και οι άδειες δίνονται από τον Παππά, είναι ευθεία παραβίαση του Συντάγματος».

«Οι άνεργοι θα είναι οι ευτυχείς άνεργοι της Αριστεράς; Κυβέρνηση να κλείνει εν ενεργεία σταθμούς δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, μόνο σε κατ’ όνομα Δημοκρατίες», πρόσθεσε.

Κατά τη βουλευτή της Ν.Δ., «ο κ. Τσίπρας ονομάζει "διαφάνεια" τη νέα διαπλοκή». «Έχουμε μία περίοδο κουμπάρων και κατασκευαστών Δημοσίων Έργων. Ο κ. Καλογρίτσας είναι Αριστερός, τον ξέρω πολλά χρόνια, που έχει μία δουλειά να κατασκευάζει δημόσια έργα. Αυτό ονομάζεται "διαπλοκή". Αυτή τη διαπλοκή ο κ. Τσίπρας αντί να την καταπολεμήσει κατασκευάζει μια νέα διαπλοκή», είπε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή