ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σβήνουν» οι εσωκομματικές διαφωνίες στη ΝΔ

nea-dhmokratianea-dimokratia-thumb-large

Κλίμα ευφορίας επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παγιώνει μία διψήφια διαφορά έναντι της κυβέρνησης.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις τελευταίες εσωκομματικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη – όπως ήταν η συνάντηση με τον συνεχώς διαφωνούντα Απόστολο Τζιτζικώστα – εκτιμούν στο στρατόπεδο της ΝΔ πως θα δώσει τέλος σε διάφορες «αρρυθμίες» που παρουσιάζονταν τους τελευταίους μήνες και εντείνονταν από φωνές εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η «επίσημη» διαρροή από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή πως θα παρευρεθεί κανονικά στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.

Κορυφαία γαλάζια στελέχη ερμηνεύοντας την συγκεκριμένη κίνηση, έλεγαν πως θα βοηθήσει στην επιθυμητή εσωκομματική νηνεμία, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως είναι στην γραμμή του προέδρου της ΝΔ, κάτι που από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη θεωρείται σημαντικό, ώστε να αφοσιωθεί στα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα και όχι σε εσωτερικές έριδες και να κεφαλαιοποιήσει την διαφορά που έχει το κόμμα του από την Κυβέρνηση.