Εξηγήσεις από Τσίπρα ζητεί ο Θεοδωράκης

Εξηγήσεις από Τσίπρα ζητεί ο Θεοδωράκης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση στον Αλ. Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή ο κ. Στ. Θεοδωράκης, θέτοντας τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του και για την υπόθεση Καλογρίτσα και για την πλήρη σύγχυση που έχει προκαλέσει ο πρόσφατος διαγωνισμός. Θα απευθύνει μάλιστα τρία συγκεκριμένα ερωτήματα, προσβλέποντας να οδηγήσει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή για να δώσει απαντήσεις στην Ωρα του Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης θα καλέσει τον κ. Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που έγινε ο έλεγχος «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών. Και τούτο, διότι κατά την άποψή του η επιτροπή που έκανε τον εν λόγω έλεγχο δεν είχε ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προσόντα για την αποστολή που της ανατέθηκε, γεγονός που από μόνο του εκθέτει τους κ. Ν. Παππά και Λευτ. Κρέτσο, οι οποίοι διόρισαν τα μέλη της. Δεύτερον, θα προκαλέσει τον πρωθυπουργό να εξηγήσει την πρόσφατη φράση του ότι θεωρεί «αδιανόητο το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο», όπως και τι θα πράξει αν η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ακυρώσει τον διαγωνισμό. Και τρίτον, θα προκαλέσει τον πρωθυπουργό να πει αν γενικότερα θεωρεί νόμιμο και ηθικό να λαμβάνει τηλεοπτική άδεια οποιοσδήποτε επιχειρηματίας δραστηριοποιείται ως εργολήπτης δημοσίων έργων, όπως ο κ. Καλογρίτσας.

Η τελευταία ερώτηση είναι και η σημαντικότερη, καθώς ο κ. Θεοδωράκης θα καταδείξει με στοιχεία ότι ήταν εντελώς ψευδής ο ισχυρισμός του κ. Κρέτσου πως το ασυμβίβαστο καναλάρχη-εργολήπτη δεν επεβλήθη από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή προσκρούει στους κανόνες της Ε.Ε. Και θα το πράξει επικαλούμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος το 2014 είχε καλέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να ξαναφέρει στη Βουλή τον νόμο του Βασικού Μετόχου, με το επιχείρημα ότι το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του 2004 (που είχε αρχικώς καταπέσει στην Κομισιόν), εντέλει δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. «Η κοινωνία βοά για το σκάνδαλο, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να σφυρίζουν δήθεν αδιάφορα», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Καλογρίτσα ως επιτομή της διαπλοκής, υποστήριξε ότι «στα βοσκοτόπια της Ιθάκης, πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή