ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμο λάσπης καταγγέλλει ο Γ. Στουρνάρας: «Δεν παρεμπόδισα καμία έρευνα»

Πόλεμο λάσπης καταγγέλλει ο Γ. Στουρνάρας: «Δεν παρεμπόδισα καμία έρευνα»

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι «τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα, κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και, έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου, καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης».

«Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης, να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις» τονίζεται.

«Επιχείρηση σπίλωσης»

Την ίδια ώρα εκστρατεία σπίλωσης που έχει ως πραγματικό στόχο τον σύζυγό της, Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, διαπιστώνει  η κ. Λίνα Νικολοπούλου στο νέο κύκλο εις βάρος της δημοσιευμάτων. 

Η ίδια κάνει λόγο για «απροκάλυπτη και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για δήθεν κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά και διαπλεκόμενη λειτουργία από μια εταιρεία με ιστορία οκτώ χρόνων. Μια εταιρεία με καθ’ όλα σύννομη δραστηριότητα που έχει καταξιωθεί στο χώρο της, όπως αποδεικνύεται από τη διαχρονικότητά της, τα οικονομικά της μεγέθη και την εμπιστοσύνη των πελατών της».

«Με τέτοιες εκστρατείες σπίλωσης μια καθ’ όλα βιώσιμη και αναγνωρισμένη επιχείρηση καταρρακώνεται δημόσια και οδηγείται σε κατάρρευση και τελικά κλείσιμο» σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά αποσκοπούν στην πολιτική δίωξη ενός τρίτου προσώπου, κατά την πάγια τακτική των συκοφαντών να πλήττουν έμμεσα τον στόχο τους προσβάλλοντας τα πρόσωπα οικείων του. Η πολιτική σκοπιμότητα του δημοσιεύματος είναι προφανής: από τις δεκάδες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ επιλέγονται μόνο αυτές που αφορούν την εταιρεία Mindwork Business Solutions για δημόσια διαπόμπευση και σπίλωση. Το βασικό ζητούμενο είναι ποιος είναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας (σ.σ. Γ. Στουρνάρας)» καταλήγει.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Νικολοπούλου δηλώνει πρόθυμη για όποιον έλεγχο από τις αρχές ενώ παράλληλα προαναγγέλει ότι θα κινηθεί νομικά προκειμένου να απαντήσει «στον πόλεμο διαρκείας» εις βάρος της.