Κομισιόν: Δεν ικανοποιούν οι απαντήσεις της Αθήνας για το τηλεοπτικό τοπίο – προς παραπομπή η Ελλάδα

Κομισιόν: Δεν ικανοποιούν οι απαντήσεις της Αθήνας για το τηλεοπτικό τοπίο – προς παραπομπή η Ελλάδα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταπέλτης είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την επιστολή του Γκίντερ Ετινγκερ για το ψηφιακό φάσμα, στα μέσα Ιουνίου, τη σημασία της οποίας υποβάθμιζε η κυβέρνηση.

Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι η εν λόγω επιστολή, που είχε φέρει στο φως η «Κ», αποτελεί το πρώτο βήμα προς την παραπομπή της Ελλάδας, για παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

Οι Βρυξέλλες όχι μόνο δεν θεωρούν ικανοποιητικές τις απαντήσεις που δόθηκαν από την Αθήνα, αλλά τονίζουν ότι φάσμα ή ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών, θέματα που θίγονταν στην Επιστολή, «είναι ένα μόνο θέμα από τα πολλά που εξετάζονται για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο».

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, πηγή της Κομισιόν επισήμανε ότι «δεν λάβαμε ικανοποιητικές απαντήσεις σε ό,τι ρωτήσαμε τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Κομισιόν», προσθέτοντας πως «οι αρχές δεν έστειλαν όλες τις απαντήσεις σε ό,τι είχαμε ρωτήσει».

Η ίδια – επίσημη – πηγή της Κομισιόν τόνισε ότι, μοιραία, η επιστολή ήταν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ελέγχου και παραπομπής της χώρας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου και όχι, όπως διευκρίνισε, απλά μια επιστολή και σημείωσε ότι το επόμενο στάδιο πριν από την παραπομπή είναι η αποστολή του εγγράφου της λεγόμενης «αιτιολογημένης γνώμης». Σημείωσε δε ότι η απόσυρση φάσματος και η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών – ΕΣΡ και επιτροπή τηλεπικοινωνιών, είναι ένα μόνο θέμα από τα πολλά που η Κομισιόν εξετάζει στην Ελλάδα σε σχέση με το τηλεοπτικό τοπίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT