Π. Καμμένος: Αναδείξαμε το θέμα με Καλογρίτσα

Π. Καμμένος: Αναδείξαμε το θέμα με Καλογρίτσα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τακτική του πολιτικού ελιγμού που επέλεξε ο πρωθυπουργός –στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή μίλησε σχεδόν για τα πάντα πλην της παιδείας– ακολούθησε και ο κυβερνητικός του εταίρος. Ο Π. Καμμένος εκμεταλλεύθηκε το βήμα της Βουλής για να μιλήσει για δάνεια της Τράπεζας Αττικής προς τη Ν.Δ. και να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τελικά είναι εκείνη και όχι η κυβέρνηση που έχει «κουμπαριές» με καναλάρχες. «Να έρθετε να μας απαντήσετε για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού: γιατί οι κουμπάροι της κυβέρνησης δεν πήραν άδεια, οι δικοί σας κουμπάροι πήραν άδεια», είπε, προϊδεάζοντας για την επιθετική στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μάλιστα, συνεχάρη τον εαυτό του για το γεγονός ότι ανέδειξε το θέμα Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας ότι «το πάλεψα να μην πάρει ο δικός μου κουμπάρος άδεια». «Οι δικοί σας κουμπάροι έχουν αντοχή, οι δικοί μας δεν έχουν», σχολίασε χαριτολογώντας, ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι λάμβανε μεγάλα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής την ώρα που το δικό του κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει έγκριση ούτε για 30.000 ευρώ.

Αιχμές άφησε ο κ. Καμμένος και για διευρύνσεις της Ν.Δ. «προς τα ακροδεξιά και τον ΛΑΟΣ». Κατά τα λοιπά, τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της σύνδεσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τα ΑΕΙ και επέκρινε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι είχε εγκρίνει πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό για την παιδεία από αυτόν της σημερινής κυβέρνησης (2,8% του ΑΕΠ). Κατηγόρησε δε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι προαναγγέλλει ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, την ώρα που έχει εξαγγείλει περικοπές στην παιδεία και στην υγεία. Παρότι επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θεωρεί σκόπιμο να αρχίσει η συζήτηση για τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, συνεχάρη τον υπουργό Παιδείας για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Oπως είπε, «με τον κ. Φίλη έχουμε διαφορές, όμως δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει ότι φέτος τα σχολεία άνοιξαν κανονικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή