Β. Λεβέντης: Μόνο με αυξημένη πλειοψηφία αλλαγές

Β. Λεβέντης: Μόνο με αυξημένη πλειοψηφία αλλαγές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση να θεσμοθετηθεί ασφαλιστική δικλίδα ώστε οποιαδήποτε αλλαγή στον χώρο της εκπαίδευσης να λαμβάνεται μόνο με απολύτως αυξημένη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης.

«Η παιδεία είναι ένα αντικείμενο που δεν σηκώνει κάθε φορά ένας υπουργός να γκρεμίζει τα των προηγουμένων, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, ταλαιπωρούμε τη νεολαία. Αν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θέλει τα 4/5, η Παιδεία μήπως ήθελε 4,5/5; Γιατί είναι ένας τομέας που δεν μπορεί να έρχεται κάθε υπουργός κι ό,τι κόβει η κεφάλα του να το κάνει. Επρεπε να σέβεται και τις υπόλοιπες πτέρυγες του Κοινοβουλίου, τους κοινωνικούς φορείς, τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους γονείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης και υπό το πρίσμα αυτό προσέθεσε: «Εχουμε μία κατάσταση, κάθε κυβέρνηση να θεωρεί λάθος τα των προηγουμένων και να χτίζει άλλα και κάθε αντιπολίτευση να υπόσχεται ότι θα γκρεμίσει αυτά που κάνει η κυβέρνηση για να κάνει άλλα». Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ανέφερε: «Πρώτα πρέπει να φύγει, να αποβληθεί ο κομματισμός από τα κρατικά πανεπιστήμια και μετά να πάμε στα ιδιωτικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή