Στ. Θεοδωράκης: «Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι συνέβη με τη Siemens»

Στ. Θεοδωράκης: «Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι συνέβη με τη Siemens»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια απροσδόκητη αναδρομή στο παρελθόν ο κ. Στ. Θεοδωράκης επιδίωξε να καταδείξει ότι είναι φαιδρό να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα άλλα κόμματα για διαφθορά και να εμφανίζονται τα στελέχη του ως «αθώες περιστερές». Και το έπραξε όντας σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας θα επικαλείτο –όπως και έκανε– ως κραυγαλέο παράδειγμα διαφθοράς την υπόθεση της Siemens.

«Αν θυμάμαι καλά», είπε ο κ. Θεοδωράκης, «οι ψηφιακές παροχές στη Siemens δόθηκαν με απόφαση της οικουμενικής κυβέρνησης, με απευθείας ανάθεση και δίχως διεθνή διαγωνισμό». Και «θυμίζοντας» ότι υπουργός της οικουμενικής ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, τον προκάλεσε δημοσίως «να αποκαλύψει εκείνος τι συνέβη με τη Siemens» και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «μην παριστάνουν τους ανήξερους».

Δεν ήταν, όμως, μόνον αυτή η αιχμή του κ. Θεοδωράκη στη χθεσινή του παρέμβαση. Αξιοποίησε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για να αποδείξει ότι το Ποτάμι είναι κατεξοχήν το κόμμα που έχει υπάρξει θύμα μιας οργανωμένης διαπλεκόμενης επίθεσης. Κατήγγειλε μάλιστα ονομαστικά τον πρωθυπουργό και τον Ν. Παππά ότι από το 2012 δημιούργησαν έναν στρατό από ανώνυμους κομματικούς δημοσιογράφους, τρολς και μπλόγκερς για να πετούν λάσπη στους αντιπάλους τους και ανέγνωσε ενδεικτικά δύο υβριστικά σχόλια για τον ίδιο και το Ποτάμι από ένα τρολ που απεδείχθη την εβδομάδα που πέρασε –εξ αφορμής του αδόκητου θανάτου του– ότι ήταν έμμισθος υπάλληλος της κ. Ολγας Γεροβασίλη. «Πόσα χρήματα δίνατε για αυτές τις άθλιες πρακτικές σας και πόσα δίνετε και τώρα ως κυβέρνηση που τα πληρώνουμε όλοι ως οι Eλληνες πολίτες» ρώτησε ο κ. Θεοδωράκης και λίγο αργότερα η κ. Γεροβασίλη ισχυριζόταν (λόγω του θανάτου του ανώνυμου μπλόγκερ) ότι η συγκεκριμένη καταγγελία «ήταν χυδαία και πολιτική αλητεία», για να λάβει αμέσως απάντηση από το Ποτάμι που την κάλεσε να συνειδητοποιήσει ότι «είναι κυβερνητική εκπρόσωπος και όχι αρχηγός παρακρατικής ομάδας», ενώ ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε και στον κ. Καμμένο που έχει προσλάβει στο υπουργείο Αμύνης τον διαχειριστή του site «Ολυμπία», τους εργαζομένους του οποίου ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «αποβράσματα και παρακράτος».

«Εμείς παγίως προτείνουμε να υπάρχει μία μόνο Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και μία ακόμη ανεξάρτητη για τις δημόσιες προμήθειες» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης, προκαλώντας τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει τι είναι αυτό άραγε που τον εμποδίζει να υιοθετήσει τις εισηγήσεις του Ποταμιού για την εξυγίανση όλου του συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή