Αυστηρή διάψευση από Παν. Λαφαζάνη

Αυστηρή διάψευση από Παν. Λαφαζάνη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργισμένη αντίδραση και διάψευση του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο οποίο αναφερόταν ότι η όλη συζήτηση περί ελληνικού αιτήματος για εκτύπωση δραχμής στη Ρωσία (η οποία πυροδοτήθηκε έπειτα από σχετικές αποκαλύψεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ) ξεκίνησε από δικό του ερώτημα προς Ρώσο αξιωματούχο τον Ιούνιο του 2015, στην Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε «πηγαδάκι», στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία βρέθηκε στη ρωσική μεγαλούπολη με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαφαζάνης ρώτησε τραπεζικό στέλεχος της Ρωσίας: «Αλήθεια, μπορείτε εσείς να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας;». Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ερώτημα προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση στον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα». Σε σκληρό ύφος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έκανε αναφορά σε «δήθεν πληροφορίες» και «κατασκευασμένα σενάρια» και υπογράμμισε: «Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης είχε από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και κυκλοφόρησε το βιβλίο με τις εξομολογήσεις του Γάλλου προέδρου, διαψεύσει ότι γνώριζε οτιδήποτε για υποβολή αιτήματος εκτύπωσης δραχμής προς τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή