Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές με ευρύτερες συναινέσεις από Παππά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές με ευρύτερες συναινέσεις από Παππά

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσει προτάσεις της αντιπολίτευσης για βελτίωση της τροπολογίας που πρόκειται να φέρει στη Βουλή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, άφησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση αν θα έρθει στη Βουλή η τροπολογία που αποσύρθηκε την περασμένη Παρασκευή με αλλαγές, ο κ. Παππάς τόνισε: «Εχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πάντοτε προσπάθειες για συναινέσεις. Ετσι και τώρα, εάν υπάρχουν ιδέες για βελτίωση, θα τις λάβουμε σοβαρά υπόψη. Θα μπορούσε να προκληθεί ένας δημιουργικός διάλογος, να γίνει σοβαρή συζήτηση». Και πρόσθεσε ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές με ευρύτερες συναινέσεις, εμφανιζόμενος ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες μέχρι να ψηφιστεί η τροπολογία. Είπε, μάλιστα, ότι θα είναι προς το συμφέρον του πολιτικού συστήματος να σταλεί μήνυμα ενότητας μέσα από τον διάλογο για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα του τηλεοπτικού τοπίου. Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας αποσύνδεσε την κατάθεση της τροπολογίας από τον χρόνο απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου. Σε ερώτηση, δε, γιατί η κυβέρνηση δεν περίμενε εξαρχής την απόφαση του ΣτΕ, πριν πάει στον διαγωνισμό, είπε ότι αλίμονο αν οι αποφάσεις της διοίκησης περίμεναν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί, το Δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα χρήματα που έχουν καταβληθεί και θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς. Μάλιστα, χαρακτήρισε, σε αυτή την περίπτωση, «πολύ μεγάλο πρόβλημα» το τι θα γίνει με τους νεοεισερχόμενους στην τηλεοπτική αγορά καναλάρχες.

Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν από τα κανάλια που θα κλείσουν, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν λόγω των επιχειρηματικών επιλογών των ιδιοκτητών. «Δεν υπήρχε καμία ρύθμιση, όλες οι θέσεις εργασίας ήταν επισφαλείς», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση με την παρέμβασή της φρόντισε «να μην ξεχειλώσει το μη βιώσιμο καθεστώς των παράνομων σταθμών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή