Κοτζιάς: απάντηση βάσει της ομιλίας Ερντογάν

Κοτζιάς: απάντηση βάσει της ομιλίας Ερντογάν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επίσημο κείμενο ομιλίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της προεδρίας της Τουρκίας «και στο οποίο δεν γινόταν καμία αναφορά σε δημοψήφισμα» αποτέλεσε, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τη βάση για την ανακοίνωση που εξεδόθη την περασμένη Δευτέρα από το ΥΠΕΞ για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Κοτζιάς προέβη σε αυτήν και σε μια σειρά ακόμη από διευκρινίσεις με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στην απάντησή του, ο κ. Κοτζιάς επισημαίνει ότι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «έγινε βάσει του επίσημου κειμένου και για αυτό δεν περιέχει αναφορά περί δημοψηφίσματος» και όχι με βάση όσα μεταδόθηκαν είτε από το γραφείο Τύπου της πρεσβείας στην Αγκυρα είτε από το ΑΠΕ, στα οποία και υπήρχε αναφορά περί δημοψηφίσματος στη Θράκη.

«Αντιθέτως», επισήμανε ο κ. Κοτζιάς, «τα μεταδοθέντα για το τουρκικό “Εθνικό Συμβόλαιο” υιοθετήθηκαν άκριτα από τη Ν.Δ. και τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, που έσπευσε να καταθέσει σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Ο κ. Κοτζιάς επισημαίνει ακόμη ότι τα γραφεία Τύπου των πρεσβειών «ούτε υπάγονταν ούτε υπάγονται ούτε εποπτεύονται από το υπουργείο Εξωτερικών», αποστροφή η οποία απευθύνεται, εμμέσως πλην σαφώς, προς τη Γραμματεία Τύπου, που έχει την ευθύνη για τη στελέχωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Ο κ. Κοτζιάς ολοκληρώνει τονίζοντας ότι «οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για την πραγματοποίηση ασκήσεων στείρας αντιπολίτευσης από τη Ν.Δ.» και επισημαίνει πως «η ασκούμενη πολιτική θα συνεχιστεί με νηφαλιότητα, ηρεμία και αποφασιστικότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή