ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειάζουν» τον Π. Καμμένο και οι 4 πρώην βουλευτές της Ν.Δ

adeiazoyn-ton-p-kammeno-kai-oi-4-proin-voyleytes-tis-n-d-2158212

Ντόμινο δηλώσεων από πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έφερε η αναφορά του Πάνου Καμμένου σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου με αφορμή τον Βύρωνα Πολύδωρα, αναφέρθηκε και σε άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σαν να είναι εκτός κόμματος και όχι απλά εκτός Βουλής.

Η αποστροφή του Πάνου Καμμένου είχε ως εξής:  «Από τη ΝΔ διεγράφη όποιος δεν συμφωνούσε με τα άκρα. Όποιος δεν συμφωνούσε με τη σύμπλευση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Εάν δούμε ποιοι είναι έξω από τη ΝΔ σήμερα και δεν μιλάω για τον εαυτό μου ή για το Βύρωνα Πολύδωρα, θα δούμε ανθρώπους όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιώργος Καλατζής, νέα παιδιά από την ΟΝΝΕΔ, όπως ο Δάνης Τζαμτζής, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Όσοι δεν ήμασταν υπέρ της απόψεως να γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ εκείνος που έβριζε τον Καραμανλή μέχρι χθες» αναφερόμενος στον κ. Γεωργιάδη.
Ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων με τις οποίες οι πρώην βουλευτές «άδειασαν» τον κ. Καμμένο, λέγοντας πως ουδείς έχει δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Eυριπίδης Στυλιανίδης

«Ακούστηκε όντως, σε πρωινή εκπομπή, όπως με ενημέρωσαν, από τον Πάνο Καμμένο, το όνομά μου και άλλων συναδέλφων ότι έχουμε φύγει από τη ΝΔ. Είναι απολύτως ανακριβές. Θέλω δημόσια και ρητά να δηλώσω ότι η ΝΔ είναι το σπίτι μου, όπως και άλλων συμμαχητών μου και ουδείς δικαιούται να μιλάει εξ ονόματός μας. Τα όσα ειπώθηκαν είναι απολύτως ανακριβή και εκτιμώ ότι έγιναν από λάθος. Δεν δώσαμε σε κανένα δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός μας. Εγώ είμαι σαφής. Η ΝΔ είναι η παράταξη που πιστεύω και αγωνίζομαι. Σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν διαφορετικά» δήλωσε στο  ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Δάνης Τζαμτζής

«Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ειπώθηκε από τον κ. Καμμένο, ότι έχω φύγει από την Νέα Δημοκρατία. Είμαι Νέα Δημοκρατία και στηρίζω την Νέα Δημοκρατία και τον Προέδρο μας τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και αγωνίζομαι στην Πέλλα για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές όποτε γίνουν αυτές» επεσήμανε ο κ. Τζαμτζής. «Τόσο ο Πρόεδρος κ. Μητσοτάκης όσο και όλη η παράταξη γνωρίζουν την δραστηριότητά μου. Η παρέμβαση μου γίνεται για να αποκατασταθεί η αλήθεια προς την κοινή γνώμη».

Γιώργος Καλαντζής

«Δεν μπορώ να διαψεύδω τον Πάνο Καμμένο για τα αυτονόητα. Εκλεγήκαμε μαζί βουλευτές της ΝΔ για πρώτη φορά το 1993. Εγώ μεγάλωσα, ζω και χρωστάω στη Νέα Δημοκρατία και σε όλους τους Προέδρους της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι σήμερα. Σαφώς και ανήκω στη Νέα Δημοκρατία» επεσήμανε με δήλωση του.

Μιχάλης Παπαδόπουλος

«Με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις 31/10/2016 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι στη Νέα Δημοκρατία. Πολιτεύομαι με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας από το 1996 στο Νομό Κοζάνης και έπειτα και από την προσωπική παρότρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη πρόσφατη συνάντησή μας, θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κοζάνης και στις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Στηρίζω τον Πρόεδρο της παράταξής μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως στήριξα και θα στηρίζω κάθε Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που η πλειοψηφία εκλέγει. Ποτέ δεν έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία, όπως επέλεξαν κάποιοι άλλοι να κάνουν ως την πλέον εύκολη διέξοδο σε κρίσιμες πολιτικές συνθήκες. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πρόσφατα με επέλεξαν σε υψηλή και τιμητική θέση στην Πολιτική Επιτροπή της παράταξής μας και οι συμπολίτες μου στο Νομό Κοζάνης με έχουν τιμήσει με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους κατ’ επανάληψη.  Η πολιτική μου συμπεριφορά και δραστηριότητα, στους δύσκολους δρόμους που οδηγείται η χώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαφαίνεται τόσο στο Νομό Κοζάνης όσο και πανελλαδικά.  Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου συχνά τον οδηγούν σε λανθασμένες εκτιμήσεις και η κοινή γνώμη του ελληνικού λαού το κρίνει ήδη αυτό. Υπενθυμίζω ωστόσο ότι ο κρόκος Κοζάνης, εκτός των άλλων, βοηθά σημαντικά στη μνήμη!»

Απάντηση ΑΝΕΛ

Πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρινίζουν σχετικά με τη συνέντευξη του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη ότι η αποστροφή του Πάνου Καμμένου στους Ε. Στυλιανίδη, Γ. Καλατζή, Δ. Τζαμτζή, Μ. Παπαδόπουλο αφορά το γεγονός ότι βρίσκονται εκτός Βουλής.