Αρχιεπίσκοπος: «Προβληματικός άνθρωπος ο Φίλης» – Πολιτική και θεσμική, όχι προσωπική η διαφωνία απαντά ο Υπουργός Παιδείας

Αρχιεπίσκοπος: «Προβληματικός άνθρωπος ο Φίλης» – Πολιτική και θεσμική, όχι προσωπική η διαφωνία απαντά ο Υπουργός Παιδείας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προκάλεσαν αποσπάσματα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Αλέξη Παπαχελά που θα μεταδοθεί απόψε στην εκπομπή «Ιστορίες» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στη συνέντευξή του, ο Αρχιεπίσκοπος δεν κρύβει την έντονη καχυποψία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών αφού περιγράφει τον Υπουργό Παιδείας ως «προβληματικό άνθρωπο». «Άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, είναι ασυνεπής στις σχέσεις και τα λόγια του» προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος κάνει ακόμη λόγο για μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού και διερωτάται: «Ποιος θα μας χωρίσει;». 

 

Φίλης: Η διαφωνία πολιτική και θεσμική, όχι προσωπική

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο στον Αη Στράτη, να λέει ότι "δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει" και ότι "τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος". Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό…» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας προσθεσε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει και δηλώνει υποστηρικτής των όσων είπε ο κ. Ιερώνυμος στον Άη Στράτη.

«Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική» καταλήγει.

Λίγο αργότερα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών,κ. Χάρης Κονιδάρης απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας λέγοντας ότι «ο κ. Φίλης υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη πειρασμό και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους. Είναι τέτοιο το αντικληρικαλιστικό πείσμα του, ώστε αυτός που, κατά δήλωσή του, "δεν σκοπεύει να ακολουθήσει", σπεύδει να κάνει δήθεν συναινετικές δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος».

Επιπλέον, ο Χάρης Κονιδάρης στην δήλωση, στην οποία προέβη μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας για τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην εκπομπή «Ιστορίες» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ -προβάλλονται απόψε στις 11.15- υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς γι’ αυτόν, έναν υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υβριστικές και απρεπείς για την Εκκλησία και την προσφορά της στο έθνος μας και στον λαό μας, δηλώσεις του είναι ακόμη νωπές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή