ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Έκθετος ο Τσίπρας από τις αποκαλύψεις για τη Βενεζουέλα

pappas--5-thumb-large

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά των κυρίων Τσίπρα και Παππά, με αφορμή το ταξίδι του Νίκου Παππά με τον κο. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα.

«Ο Τσίπρας είναι απόλυτα έκθετος, μετά και τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", που τον εμφανίζουν ότι, όχι μόνο γνώριζε για το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, αλλά και ότι ο ίδιος ήταν αυτός που το διευκόλυνε εξαιτίας των καλών σχέσεων του με την κυβέρνηση του Μαδούρο», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της.

Η Πειραιώς προσθέτει πως τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύει η εφημερίδα από το «μυστικό» ταξίδι του ειδικού στις offshore κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά, «διαψεύδουν πανηγυρικά τον αποτυχημένο υπουργό – καναλάρχη, που αρχικά είχε ισχυριστεί ότι βρέθηκαν στη Βενεζουέλα «για να διερευνήσουν την αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ», αλλά και όσα είπε στη συνέχεια περί συζητήσεων που έγιναν για θέματα που σχετίζονται με το πετρέλαιο».

«Στις συναντήσεις του «τροχονόμου» συμφερόντων Παππά, στις οποίες συμμετείχαν και στελέχη ελληνικής επιχείρησης αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Βενεζουέλας, ορισμένοι εκ των οποίων φέρεται να έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις διαφθοράς, βρισκόταν διαρκώς μαζί του ο δικηγόρος των Panama Papers, κ. Αρτεμίου». «Γιατί άραγε;», ρωτά η ΝΔ.

«Οι πολίτες ζητούν να μάθουν επιτέλους την αλήθεια. Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές. Σε μια κανονική κυβέρνηση ο κ. Παππάς θα είχε ήδη παραιτηθεί. Στην κυβέρνηση, όμως, της «πρώτης φορά αλά Βενεζουέλα Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας αντί να πράξει το αυτονόητο, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον υπουργό του δίνοντάς του περισσότερες αρμοδιότητες. Προφανώς, γιατί Τσίπρας – Παππάς είναι ένα και το αυτό. Μαζί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να απολογηθούν στους Έλληνες για τους τυχοδιωκτισμούς τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.