ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Kατρούγκαλος: Άθλια και σεξιστικά χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα για τον ίδιο και την διάδοχο του

katrougalos1-thumb-large--2

«Με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός θέλησε να τονώσει την ομοιογένεια του σχήματος και να δώσει μια νέα ορμή, με την είσοδο άφθαρτων προσώπων στην κυβέρνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ενώ σημείωσε πως η αποπομπή του κ. Φίλη δεν έγινε κατ απαίτηση του Αρχιεπισκόπου.

Σημείωσε πως ο κ. Φίλης ήταν πετυχημένος υπουργός και πρόσθεσε πως θέση της κυβέρνησης παραμένει η θέση του πρωθυπουργού, όπως εκφράστηκε στην πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, για ξεχωριστούς ρόλους κράτους -εκκλησίας με συναινετικές διαδικασίες. Ανέφερε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται τεχνητές πολώσεις και πρόσθεσε πως το μέτωπο σήμερα είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

Επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει και δεν ξανανοίγει και υποστήριξε πως το γεγονός ότι αντιδρά το ΔΝΤ δείχνει πως είναι πετυχήμενη η μεταρρύθμιση.. Μίλησε για βρώμικο πόλεμο εναντίον του και της διαδόχου του στο υπουργείο, Έφης Αχτσιόγλου, με αφορμή δημοσιεύματα. Έκανε λόγο για χυδαία κα άθλια δημοσιεύματα που εκτός των άλλων τα απέδωσε σε σεξιστικές αντιλήψεις και στο στερεότυπο ότι αν δεν πας 50-60 χρονών δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις θέση στην ιεραρχία ή στη δημόσια ζωή.

Τέλος, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος με τη μετακίνησή του στο υπουργείο Εξωτερικών αφού «έκλεισε ένας επιτυχημένος κύκλος και τώρα ανοίγει ένας νέος με νέες προκλήσεις».